lv
5NjG0P5UTSG13DWGvcsaBbmdU2wwUCY7y1rbry74
2140947

Atļauts vienkāršotā kārtībā pārvest uz Ukrainu Latvijā konfiscētās automašīnas

Atļauts vienkāršotā kārtībā pārvest uz Ukrainu Latvijā konfiscētās automašīnas

Mūsu valstī tiks samazināts dokumentācijas apjoms, lai atbrīvotu sabiedrotos no administratīvā sloga.


Latvijas Finanšu ministrija ir sagatavojusi normatīvo dokumentu ar projekta numuru 23-TA-1923, no kategorijas "Valsts ārējā drošība". Ar materiālu "Par valstij piekritīgo transportlīdzekļu nodošanu bez atlīdzības Ukrainai" var iepazīties valdības informācijas vietnē Tapportals.mk.gov.lv.

Kā informē Arvila Ašeradena ("Jaunā Vienotība") vadītā ministrija: "Projekta mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas sabiedrībai, nododot Ukrainas valdības īpašumā valstij piekritīgos transportlīdzekļus".

Valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā.

Ukrainas valdības īpašumā paredzēts nodot tiesību akta pielikumā norādītos valstij piekritīgos transportlīdzekļus.

Valstij piekritīgiem transportlīdzekļiem netiek noteikta bilances vērtība, tie tiek uzskaitīti tikai skaitliskā izteiksmē.
Tiesību akta pielikumā norādītajiem valstij piekritīgajiem transportlīdzekļiem Valsts ieņēmumu dienests nosaka provizorisko tirgus cenu, par kādu Valsts ieņēmumu dienests varētu realizēt transportlīdzekļus.

Ņemot vērā to, ka biedrība “Agendum”, reģistrācijas numurs 50008281431, (turpmāk - biedrība) no dažādām Ukrainas valdības institūcijām saņem palīdzības sniegšanas lūgumus par transportlīdzekļu nepieciešamību, Valsts ieņēmumu dienests sniedza biedrībai aktuālu informāciju par valstij piekritīgajiem transportlīdzekļiem, ko biedrība izvērtēja, atbilstoši saņemtajiem palīdzības sniegšanas lūgumiem.

Krievijas Federācijas izraisītais karš pret Ukrainu ir radījis ārkārtas apstākļus, kuros mazinājušās Ukrainas valdības institūciju iespējas izvērtēt un abpusēji saskaņot dažādus ar ienākošajām palīdzības kravām saistītos dokumentus, tai skaitā līgumus. Lai mazinātu Ukrainas puses administratīvo slogu, kā arī ņemot vērā to, ka atbalsta sniegšanā Ukrainai nepieciešama operatīva rīcība, Finanšu ministrija (Valsts ieņēmumu dienests) uzskata par nepieciešamu nodot attiecīgo valstij piekritīgo kustamo mantu MK noteikumu Nr.618 4.punktā noteiktajā kārtībā parakstot nodošanas un pieņemšanas aktu un neslēdzot rakstisku līgumu, pauž FM.

Mūrniece: Iedzīvotājiem biežāk jāredz armija - viņiem tas nāk tikai par labu!

Latvijas iedzīvotājiem biežāk jāredz Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu karavīrus un militāro tehniku, lai šādi tiktu stiprināta viņu drošības sajūtu, uzskata aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Piektdien noslēdzas militārās mācības "Na...

Maskavas nama uzrakstu atkal atjaunos? Jaunā vadība plāno to darīt

"Maskavas nama" apsaimniekotāja jaunā vadība plāno no ēkas noņemto uzrakstu atjaunot, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) "Panorāma".

Ēkā nesen iecelta jauna atbildīgā vadītāja Svetlana Zaiceva, kura LTV aizkadrā sava priekšteča lēmumu par uzra...

Nedroša kaimiņvalsts: Latvijā tiks apspriesta situācija Baltkrievijā (+VIDEO)

Baltkrievijas Valsts robežas komiteja ir paziņojusi, ka arī 2023.gadā Latvijas valstspiederīgajiem sauszemes robežas šķērsošanas punktos tiks atļauta ieceļošana Baltkrievijā bez vīzas.

Nākamnedēļ Latvijā notiks vairāki pasākumi, kas veltīti solidaritāte...



Komentāri