lv
REanjh8Bi25Kc4KvmCB8JWRGGJzYWOpmElaLS1IM
2138684

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posmā neizkļūst no apakšgrupas

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posmā neizkļūst no apakšgrupas

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase piektdien Prāgā Pasaules sērijas posma pamatturnīrā piedzīvoja divus zaudējumus un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Ar 11.numuru izsētā Latvijas izlase, kuras sastāvā ir Paula Cirša, Karlīne Pilābere, Paula Strautmane un Anastasija Černova, pirmajā C apakšgrupas mačā ar rezultātu 14:16 piekāpās Azerbaidžānas komandai "Neftchi" (3.), kurai rezultātu lielākoties veido trīs ASV spēlētājas.

Cirša guva sešus punktus, Pilābere izcēlās ar četriem punktiem, Černova pievienoja trīs punktus, bet Strautmane guva vienu punktu.

Apakšgrupas otrajā mačā - cīņā par vietu ceturtdaļfinālā - latvietes stājās pretī Eiropas spēļu čempionei Lietuvai (6.) un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 9:14. Pilābere guva piecus punktus, Cirša divus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet pa vienam punktam bija Černovai un Strautmanei, kura savāca sešas bumbas zem groza.

FIBA 3x3 Pasaules sērijas kalendārā ir 22 posmi, kā arī finālturnīrs Ulanbatorā.

Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Pasaules sērijā debitēja 2022.gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11.vieta) un Bordo (8.vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8.vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10.vieta). Šosezon latvietes pa reizei sasniegušas pusfinālu un ceturtdaļfinālu.

Latvijā šogad diezgan būtiski sarukusi alus ražošana - tā vietā alus ievests

Piecos mēnešos Latvijā kopumā saražoti 31,573 miljoni litru alus, kas ir par 16,3% mazāk nekā 2022.gada piecos mēnešos.

Tā liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Piecos mēnešos Latvijā ievesti 42,633 miljoni lit...

Armands Mežinskis: Pasaules čempionātā vēlos celt krietni vairāk

Latvijas svarcēlājs Armands Mežinskis gaidāmajā pasaules čempionātā vēlās summā pacelt vairāk nekā tas padevās Eiropas U-23 meistarsacīkstēs, pēc sudraba Eiropas U-23 čempionātā sarunā ar Latvijas Svarcelšanas federāciju atzina sportists.

Mežinskis pirm...

Vītoliņš: Ventspils liek punktu bibliotēku bibliotēku tīkla sakārtošanai

Ar Gāliņciema bibliotēkas atklāšanu Ventspils liek punktu bibliotēku tīkla sakārtošanai, kas aizsākās 1995.gadā, šodien uzsvēra Ventspils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij").

Kā informēja Ventspils bibliotēkas p...



Komentāri