lv
xgfaAUWmnNDYkkYmBnlRbthzCU1TXhYUw8H3sZYp
2137252

Ķirsis: Tuvākajā laikā Rīgā ir labas cerības izveidot strādāt gatavu vairākumu

Ķirsis: Tuvākajā laikā Rīgā ir labas cerības izveidot strādāt gatavu vairākumu

Pašlaik ir gana labas cerības tuvāko nedēļu laikā Rīgas domē izveidot strādāt gatavu vairākumu, kas varētu nostrādāt līdz domes pilnvaru beigām 2025.gada vidū, šodien žurnālistiem pavēstīja "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis.

Līdzīgi kā ceturtdienas sarunā ar "Latvijas attīstībai" (LA), arī šodienas sarunā ar "Gods kalpot Rīgai" (GKR) panākta konceptuāla vienošanās sadarbību. To Ķirsis apliecināja atbildē uz preses jautājumu.

"Kods Rīgai" (KR) politiķe, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola un "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks arī pozitīvi kā konstruktīvas un pragmatiskas novērtēja notikušās sarunas ar LA un GKR.

Ķirsis atzīmēja, ka par sadarbību notikušas sarunas arī ar vairākiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem, tāpat notiek saziņa atsevišķiem deputātiem no "Par/Progresīvajiem" (PP).

JV politiķis pavēstīja, ka nākamnedēļ ar potenciālajiem partneriem būs darba sesija jeb saziņas process, kurā līdz galam tiks "noslīpēts" memorands, lai to varētu parakstīt.

Kā ziņots, sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu GKR, "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem "Par/Progresīvo" deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

FM: Bankām aktīvāk jāpiedāvā aizdevumu produktus ar fiksētām procentu likmēm

Bankām būtu aktīvāk jāpiedāvā klientiem aizdevumu produktus ar fiksētām procentu likmēm, pauda Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Vienlaikus ministrijā atzīmē, ka bankām ir iespēja, nepārtraucot kredītu likmju sasaisti ar Euribor, piedāvāt klientiem uz...

Nacionālajam teātrim pievienosies aktieris, Seņkova domubiedrs Matīss Budovskis

Jaunais Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols pastāstījis, ka 7.augustā viņam notiks tikšanās ar aktieri Matīsu Budovski, kurš pievienosies teātra ansamblim. Viņam ieplānotas lomas dažādās izrādēs jau jaunajā sezonā, kuras saturisko pusi pil...

Latvijā nākamajā gadā plānots sākt pētījumu jaunām plaušu hipertensijas zālēm

Latvijā šobrīd norit divi klīniskie pētījumi plaušu hipertensijas jomā, rudenī tiks uzsākts trešais, bet nākamajā gadā plānots uzsākt jau ceturto pētījumu jaunām zālēm, kas paredzētas šai diagnozei.

Pasaulē pulmonālā arteriālā hipertensija ir diagnostic...



Komentāri