lv
LotyCijbhPf9JdPmiE2BVnVfsPQMAN8S09BvhrH2
2128368

Spānija pārņem NATO patrulēšanas Baltijas valstu gaisa telpā atbalsta misiju

Spānija pārņem NATO patrulēšanas Baltijas valstu gaisa telpā atbalsta misiju

Spānija trešdien no Lielbritānijas pārņēma NATO patrulēšanas misijas Baltijas valstu gaisa telpā atbalstu no Emari gaisa spēku bāzes Igaunijas ziemeļrietumos.

Spānijas Gaisa spēku kontingents misiju Baltijas valstu gaisa telpā veiks ar iznīcinātājiem "Eurofighter Typhoon".

Jau vēstīts, ka NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju Lietuvā trešdien pārņēma Itālija, kas Zokņu aviobāzē pie Šauļiem izvietos četrus iznīcinātājus "Eurofighter Typhoon".

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic no 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē. Kopš 2004.gada patrulēšana notiek no Šauļu aviobāzes Lietuvā, bet kopš 2014.gada atbalsta misija tiek veikta arī no Emari bāzes Igaunijā. Uz Emari bāzes remonta laiku pašlaik iznīcinātāji ir pārvietoti uz Lielvārdi.

Krievijai turpinot karu Ukrainā, Baltijas valstīs izvietotie sabiedroto iznīcinātāji ne tikai reaģē uz Krievijas militāro lidaparātu nelikumīgu ielidošanu Baltijas valstu gaisa telpā, bet arī patrulē gaisa telpā Krievijas un Baltkrievijas robežas tuvumā.

Reaģējot uz Krievijas visaptverošo iebrukumu Ukrainā NATO kopš marta ir pastiprinājusi gaisa telpas aizsardzību, palielinājusi karavīru un iznīcinātāju skaitu.

Gandrīz 40 miljoni eiro! Tik daudz nākamgad prioritārajiem pasākumiem prasa VM

Veselības ministrijas (VM) nākamā gada budžeta prioritārajiem budžeta pasākumiem nepieciešami 395,9 miljoni eiro.

Lai ilgtermiņā sasniegtu kvalitatīvu, savlaicīgi pieejamu un uz cilvēku centrētu veselības aprūpi, VM turpinās mērķtiecīgi attīstīt valsts ...

Parlamentā turpinās vērtēt iniciatīvu par Stambulas konvencijas neratificēšanu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma rosināt nodot vērtēšanai Ārlietu komisijā kolektīvo iesniegumu par Stambulas konvencijas neratificēšanu Latvijā.

Par iniciatīvas nodošanu komisijai vēl jālemj Saeimā.

Parakstus kolektīvajam i...

Vai Rēzeknes pašvaldība izpildīs likuma prasības? Deputāti nav pārliecināti

Rēzeknes domes deputāti nav pārliecināti, ka pašvaldība spēs izpildīt visas likumā paredzētās funkcijas, sacīja opozīcijas deputāte Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP)

Domes sēdē pagājušajā nedēļā tika izskatīta pašvaldības budžeta situācija un domes priekš...



Komentāri