lv
BuVfKS7ZFfBUl3UzfobveVLuyBAMnvYYpekzMdOi
2122771

Kamēr citur tiek lauzti siltuma rekordi, Latvijā jūlijs bija vēsāks nekā ierasts

Kamēr citur tiek lauzti siltuma rekordi, Latvijā jūlijs bija vēsāks nekā ierasts

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,8 grādi - vienu grādu zemāka par jūlija normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra, +4,8 grādi, tika reģistrēta 11.jūlijā Madonā, bet maksimālā temperatūra bija +32,1 grāds 16.jūlijā Dobelē.

16.jūlijā tika pārspēti trīs karstuma rekordi; laika periodā no 11. līdz 22.jūlijam laboti kopumā seši aukstuma rekordi.

Mēneša otrajā pusē bija vairāk nokrišņu, valstī vidēji jūlijā nolija 70,6 milimetri nokrišņu jeb 93% no normas. Līdz ar to jūlijs bija ceturtais mēnesis pēc kārtas ar nokrišņu daudzumu zem normas, tomēr to summa jūlijā bija lielākā kopš janvāra.

Visvairāk nokrišņu - 106 milimetri - pagājušajā mēnesī bija Liepājā. Vismazāk lija Kolkā, kur bija 43 milimetri nokrišņu.

Vidēji Latvijā jūlijā bija 12,2 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Rīgā - 17, - bet Pāvilostā bija tikai septiņas šādas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā bija 75% - no 71% Daugavpilī līdz 80% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas - 22,2 metri sekundē - tika novērotas 3.jūlijā Ventspilī.

LLKC: Dažviet raža gaidāma pat uz pusi mazāka nekā pērn

Šajā sezonā ziemas kviešiem, rudziem, miežiem, rapsim un arī tritikālei visā valstī raža būs mazāka, nekā cerēts, pavēstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāvji, balsoties uz centra augkopības konsultantu veikto lauku apsek...

ASV atvēlēs 208 miljonus eiro drošības sadarbības stiprināšanai ar Baltiju

ASV Senāts, pieņemot likumprojektu par aizsardzības izdevumiem 2024.gadam, atļāvis ASV atvēlēt 228 miljonus dolāru jeb aptuveni 208 miljonus eiro drošības sadarbības pastiprināšanai ar Latviju, Lietuvu un Igauniju, informēja Aizsardzības ministrija.

ASV...

Bļugers paziņo, kad uz Rīgu atvedīs izcīnīto Stenlija kausu

Latvijas hokejists Teodors Bļugers aizvadītajā sezonā izcīnīto Stenlija kausu uz Rīgu atvedīs 11.augustā, spēlētājs norādījis savas jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" preses dienestam.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) inf...



Komentāri