lv
IWI3I8wtb2yPCkodCw699xL3i9UxBPOg8oTBv89X
2120421

Raunas pilsdrupu tornī būs skatāma laikmetīgās metālmākslas izstāde Rauna 1

Raunas pilsdrupu tornī būs skatāma laikmetīgās metālmākslas izstāde Rauna 1

Raunas pilsdrupu tornī no šodienas līdz 30.septembrim būs skatāma laikmetīgās metālmāksas izstāde "Rauna 1", informē mākslas galerijas "Bazar't" pārstāve Inese Drone.

Pirmajā laikmetīgās metālmāksas izstādē piedalīsies Arvīds Endziņš, kurš ir metālmākslas docents Latvijas Mākslas akadēmija, Armands Vecvanags, Aivars Benužs, Arvis Sproģis, kurš kā vienīgais izstādē tiek pārstāvēts ar metālmāksas dizaina mēbelēm.

Tāpat izstādē piedalīsies Egils Mednis, Gints Zilbalodis, Mārtiņš Skuja, Toms Vītols, Uģis Baumanis. Savukārt Aigars Zemītis un Ivars Miķelsons izstādē pārstāves tēlniekus, kas savus darbus būs veidojuši metāla tehnikā.

Izstādē būs apskatāmi emaljas tehnikā strādājošās mākslinieces Dina Dubiņa darbi. Viņa aizsāka metālmākslas izrādīšanu Raunas pilsdrupās.

Izstādē tveramas gan šā brīža metālapstrādes mākslas aktualitātes, gan dažādu paaudžu mākslinieku radošie meklējumi dizaina priekšmetos.

Metālmākslinieku veikums ikdienā ir sastopams interjeru un eksterjeru risinājumos publiskās un privātās telpās un ir saistāms ar dizaina studiju darbību, pasūtījumiem mākslas jomā.

Valmieras teātris ar kopsapulci un fotografēšanos sāks 101.sezonu

Šodien Valmieras teātris ar kopsapulci un fotografēšanos pie Krodera ābeles sāks 101.sezonu.

101. sezonas garumā tiks svinēta teātra simtgade, kurā lielākoties iestudēs latviešu autoru darbus, tādējādi godinot Latvijas dramaturģijas klasiku, kā arī izc...

Latvijas pretinieki PK - Francija- ar ārprāta rezultātu sagrauj Tunisiju

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Pasaules kausā Francija pirmdien pirmajā pārbaudes spēlē izcīnīja graujošu panākumu pār Tunisijas valstsvienību.

Francijas basketbolisti tika pie uzvaras pār Āfrikas čempioni ar rezultātu 93:36 (24:16, 29:1...

Sustento veidos atbalsta grupas hronisko slimību pacientiem Rīgā

Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento" ar Rīgas Sabiedrības integrācijas programmas atbalstu ir sākusi realizēt jaunu projektu, kurā paredzēts izveidot atbalsta grupas, kas ļaus cilvēkiem ar dažāda veida hroniskām sasl...



Komentāri