lv
uc1Ghmnp1xZQfi5twWa4TGMUgYlJApmrjSA6fUqw
2111127

Latvijas U-18 basketbolisti atgriežas EČ augstākajā divīzijā (+VIDEO)

Latvijas U-18 basketbolisti atgriežas EČ augstākajā divīzijā (+VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase sestdien Portugālē izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pusfinālā un nodrošināja atgriešanos augstākajā divīzijā.

Latvieši ar rezultātu 96:83 (29:24, 27:12, 21:22, 19:25) guva virsroku pār vienaudžiem no Melnkalnes.

2018.gadā Latvija Rīgā kļuva par U-18 grupas vicečempioni, bet nākamajā gadā zaudēja visās septiņās spēlēs un pameta augstāko divīziju. Nākamajos divos gados Covid-19 dēļ U-18 čempionāti netika aizvadīti, bet pērn neizdevās nodrošināt atgriešanos elitē.

B divīzijas finālā Latvija cīnīsies ar Beļģiju vai Austriju.

Piektdien ceturtdaļfinālā Latvijas jaunie basketbolisti ar rezultātu 90:69 guva virsroku pār vienaudžiem no Rumānijas, kamēr Melnkalne ar 65:62 pārspēja Lielbritāniju.

Latvijas basketbolist D apakšgrupā ar 85:71 pārspēja Beļģiju, ar 75:73 - Portugāli, ar 74:64 - Bulgāriju un ar 77:70 - vienaudžus no Šveices, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā un turpinot cīņu par ceļazīmi uz augstāko divīziju. Melnkalne bija otrā B apakšgrupā, kur piekāpās tikai Slovākijai, bet uzvarēja Ungāriju, Bosniju un Hercegovinu, Gruziju un Albāniju.

Sagatavošanās laikā Latvijas U-18 basketbolisti aizvadīja pārbaudes spēles ar Ukrainas (79:77 un 64:62), Gruzijas (90:77 un 77:56), Lietuvas (60:83), Igaunijas (86:70) un Somijas (64:77 un 76:76) U-18 izlasēm.

Latvijas komandā iekļauti BJBS "Rīga"/"DSN", BJBS "Rīga"/"A. Kraukļa VEF BS", kā arī Liepājas, Gulbenes, Ventspils un Cēsu sporta skolu audzēkņi. Fransuā Nkojs-Īls basketbola prasmes apguvis Īrijā, bet Roberts Blūms, Toms Līnis un Renārs Sondors pēdējā sezonā spēlējuši ārzemēs. Saspēles vadītājam Jurim Vītolam "Liepājas" sastāvā bijusi laba spēļu prakse Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā.

Vītols un Fransuā Nkojs-Īls Eiropas U-18 čempionātā startēja jau pērn. Septiņi spēlētāji bija komandā, kura 2021.gadā piedalījās pandēmijas apstākļos sarīkotajā FIBA "Challenger" turnīrā.

Edijam Šleseram izlasē palīdz treneri Krists Pīternieks un Oskars Zurkovs, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Juris Vītols ("Liepāja"), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš, Edvards Švalbe (visi - "A.Kraukļa VEF"), Roberts Blūms ("Saint-Quentin", Francija), Rolands Šulcs ("Gulbenes BJSS"), Toms Līnis (Pelhržimovas "Sojky", Čehija), Renārs Sondors (Jindržihuvas Hradecas "Lions", Čehija), Kristaps Soldatenoks, Fransuā Nkojs-Īls (abi - "Liepājas SSS"), Kristers Skrinda ("BJBS Rīga"/DSN), Toms Markuss Salnājs ("Ventspils Spars").

Karbonāri 3 dienu sacensības Polijā turpina ar 6.vietu otrajā posmā (+VIDEO)

Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Polijā izcīnīja sesto vietu trīs dienu velobrauciena "Princess Anna Vasa Tour" (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Sestdien sportistes veica 124 kilometrus garu distanci ar nelieliem pauguriem un bruģa sekcij...

Valsts pētījumu programmai sporta nozarē plāno atvēlēt trīs miljonus eiro

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) valsts pētījumu programmai "Sports" plāno novirzīt trīs miljonus eiro, lai attīstītu pētniecību veselības un sporta zinātnes nozarē, liecina ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts.

Argumentējot gaidāmo naudas ...

Festivāla RojaL galvenā balva pieškirta Ansones īsfilmai Can’t Help Myself

Rojā notiekošajā kino, mākslas un mūzikas festivālā "RojaL" galvenā balva šogad pieškirta Annas Ansones īsfilmai "Can’t Help Myself" ("Nevaru sev palīdzēt").

Tā pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Savukārt žūrijas īpašā balva pasniegta poļu režisoram Mariušam ...



Komentāri