lv
ThpIvMwVGTtRVSkxv2CwjSrfXziL0gMHdCwhPCQn
2110947

Dāvis Vītols: Alkoholu uz Krieviju eksportējam, jo tas ir kaitīgs veselībai

Dāvis Vītols: Alkoholu uz Krieviju eksportējam, jo tas ir kaitīgs veselībai

Alkohola nozare ir viena no daudzām, kas turpina eksportu uz Krieviju. Vēl vairāk - šogad pirmajos piecos mēnešos ir pat pieaugums par 165%. Ko saka alkohola un citu uz Krieviju eksportējošo nozaru pārstāvji?

Alkohola nozares asociācijā uzskata: lielā mērā eksportu veic Latvijā reģistrēti Rietumu uzņēmumi, kas alkoholu šeit ieved un tad pāreksportē uz Krieviju. Vai un cik eksportē arī "Latvijas balzams" - uzņēmumā skaidru atbildi nesniedza, vēsta LTV Ziņu dienests.

"Šis ir mans personīgais viedoklis, es konkrēti uzsveru divreiz, lai netiktu interpretēts kā asociācijas viedoklis, ir, ka, protams, es uzskatu, ka ar Krieviju sadarboties īpaši nevajadzētu. Tajā pašā laikā mans personīgais viedoklis, uzsveru to trešoreiz, ka alkohols varbūt ir tiešām tā prece, kuru tirgot vēl varētu tāpēc, ka alkohols tomēr ir prece, kas ir kaitīga veselībai, ja lieto pārmērīgi.

Un šis ir mans personīgais viedoklis, es arī, ekonomiski uzskatot, domāju, ka mēs tādā veidā Krievijai atņemam naudu," pauda Alkohola nozares asociācijas izpilddirektors Dāvis Vītols.

Veselības uzlabošanai Krievijā gan palīdz cita nozare - farmācija, kas arī turpina eksportu uz agresorvalsti. Eksportējamais zāļu klāsts gan esot samazināts un sūtot tikai sirdij un nerviem paredzētās, arī dzemdniecības un pretvēža zāles. Paralēli veicot ziedojumus Ukrainai. Cenšoties apgūt jaunus tirgus.

"Ja man kāds saka, ziniet, visiem krieviem ir jāmirst tāpēc, ka Putins ved karu pret Ukrainu, realizējot ukraiņu tautas genocīdu, tad nu tas pats attiektos pret krievu tautu. Jo - ne jau visi atbalsta Putina režīmu. Nepiegādāt zāles - tas nozīmē, ka mēs liedzam tiesības uz dzīvību," skaidroja Ķīmijas un farmācijas asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

"Lai arī sankcijas nav bijušas attiecībā uz medikamentiem, mēs rūpīgi sekojam gan ASV, gan Eiropas Savienības tendencēm. Bet nu - Putina režīms - viņi traki vienkārši ir. Nu, tas sliktākais, kas var notikt – atomieroču pielietošana. Un tad gan, tad gan būtu jābūt totālam embargo," sprieda Skrīvelis.

Spriežot pēc argumentiem - ja medikamentus sūtām tādēļ, lai glābtu Krievijā dzīvības, bet alkoholu - lai bojātu veselību, tad, piemēram, apģērbu - lai mūsu iedzīvotāji nezaudētu darba vietas, secina LTV. Viens no tiem ir veļas ražotājs "Lauma Lingerie" - no intervijas uzņēmums atteicās. Tomēr apstiprināja, ka visus Krievijai paredzētos apakšveļas un peldkostīmu apjomus bez izmaiņām turpina eksportēt.

TVRain pēc dažām dienām beidzot pametīs Latviju, sola tikties tiesā Strasbūrā

"Kāds tam sakars ar cilvēktiesībām? Okupanti un okupantu palīgi domā, ka viņi ir cilvēki?"

“TVRain” apsverot iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā par apraides licences anulēšanu Latvijā. 3.augustā būšot pēdējais “ēters” no studijas Rīgā, ziņo Tw...

Latvijas riteņbraucējs Skujiņš izcīna augsto sesto vietu Sansevastjanas klasikā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien izcīnīja augsto sesto vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajā Sansevastjanas klasikā.

Šajās sacensībās riteņbraucēji veica 230,3 kilometrus, pārvarot septiņus kategorizētos kāpumus.

No pēdējiem atrāvienā braukušaj...

Valsts darbinieku lojalitātes jautājumā iepazīsies ar ārvalstu pieredzi

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saistībā grozījumiem par valsts darbinieku lojalitāti plāno iepazīties ar ārvalstu pieredzi.

Komisijā septembrī plānots turpināt otrajā lasījumā skatīt Nacionālās drošības komisijas (NDK) virzītos grozīju...



Komentāri