lv
qzeT9OQHM6RQjzZ9xA1dGU5sZAfYxRQT0bzgJtuM
2105854

Latvijas IKP otrajā ceturksnī provizoriski samazinājies. Par cik? (+INFOGRAFIKA)

Latvijas IKP otrajā ceturksnī provizoriski samazinājies. Par cik? (+INFOGRAFIKA)

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad otrajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, samazinājies par 0,9%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pēc provizoriskām aplēsēm, IKP ietekmēja kritums ražojošajās nozarēs par 4%, bet pakalpojumu nozarēs bija pieaugums par 0,6%.

Vienlaikus, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bija kritums par 0,5%.

Savukārt 2023.gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2023.gada pirmo ceturksni -, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, IKP samazinājies par 0,6%.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apmēru un izmaiņām šogad otrajā ceturksnī tiks publicēts 31.augustā.

Latvijas IKP pagājušajā gadā pieauga par 2,8%, salīdzinot ar 2021.gadu.

Pieaugs nepieciešamība saimniekot citādi, nekā ierasts - ekonomiste

Aizvien vairāk var iezīmēties nepieciešamība saimniekot citādi, nekā ierasts, aģentūrai LETA pauda Latvijas Bankas ekonomiste Daina Paula, komentējot piektdien publiskotos Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) otrā ceturkšņa provizoriskos rezultātus.

"J...

Bruņotie spēki trenēs spēju izvērst mobilizācijas centrus
Sestdien, 29. jūlijā, Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos, portālu "Delf...
Ieslodzītais no Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis pa ceļam uz pastaigu

Par slepkavības mēģinājumu apsūdzētais Māris Kovaļovs no Rīgas Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis laikā, kad ieslodzītie vesti pastaigā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iespējams, sargu kļūdas dēļ viņam izdevies nemanītam no...



Komentāri