lv
wMbccI075xFZLcLRxw6l23wS1Vim0M6RQmHllCdS
2105663

Polittehnologs Jurģis Liepnieks prognozē Krievijas sabrukumu (VIDEO)

Polittehnologs Jurģis Liepnieks prognozē Krievijas sabrukumu (VIDEO)

Latvijai, pēc eksperta domām, ir pienākums veikt steidzamus pasākumus, lai sevi aizsargātu.

Pazīstams politisko notikumu vērotājs, 90. gadu Ministru prezidenta Andra Šķēles biroja vadītājs un vairāku grāmatu autors izteica vairākas prognozes par stratēģiskiem jautājumiem.

"Krievija, tās esošajā formā, sabruks, - tā savā Twitter lapā raksta Jurģis Liepnieks, -Tāds būs Ukrainas kara rezultāts. Kā tas notiks, kā rietumi nodrošinās kodolieroču drošību, kādas būs visas sekas, kādi draudi, kādas iespējas? Tas šobrīd, protams, nav skaidrs, bet mums priekšā vēl daudz nemierīgu un interesantu laiku".

Eksperts, kurš iepriekš tika dēvēts arī par "pelēko eminenci", runāja arī par tēmām par kauju gaitu Ukrainā un Latvijas robežu aizsardzību ar Krieviju.

"Cik liela nozīme ir iepriekšizveidotātām, labi nocietinātām aizsardzības pozīcijām. To pierādīja iepriekš ukraiņi aizstāvoties, tagad krievi apturot Ukrainas pretuzbrukumu. Latvijai te būtu secinājumi jāizdara. Ar sētiņu uz robežas nepietiek".

"Poļi, kuru žogu pabeiguši jau sen, tagad būvēs papildus nocietinājumus uz robežas ar Baltkrieviju, - pauž J.Liepnieks, - Latvijai tikmēr turpina nostiprināt ķēdes vājākā posma reputāciju. Burtiski it kā aicina - ja kas, nāciet uz Latviju".

Iepriekš politiskais stratēģis bija saistīts ar vairākiem skaļiem tiesas procesiem Latvijā.

No tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas izdalīto kriminālprocesu pret bijušo "Kempmayer Media Latvia" ("Kempmayer") valdes locekli Andreju Zabecki Rīgas apgabaltiesa atkārtoti plāno sākt izskatīt 28.augustā. Ar 2021.gada 12.jūlijā pasludināto spriedumu par nevainīgiem atzīti Andrejs Ēķis, Jurģis Liepnieks, Guntars Spunde, Jānis Loze, Harijs Krongorns, Jānis Svārpstons, Jānis Zips, Uldis Kokins, bet kriminālprocesu daļā pret Māri Pauderu nolemts izbeigt.

Pierīgā aizturēta organizēta grupa par narkotiku realizēšanu Eiropā (+VIDEO)

Rīgas reģionā aizturēta organizēta personu grupa, kas realizējusi narkotikas citās Eiropas valstīs, informēja Valsts policija.

Pērn rudenī policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un r...

Rimi pikti: AREI pētījums ir nekorekts un tendenciozs - neesam dārgākie!

Saskaņā ar kompānijas iekšējiem datiem "Rimi" e-komercijā ir vienā cenu līmenī ar galvenajiem konkurentiem, komentējot Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) apkopoto informāciju par tirdzniecības ķēžu internetveikalu izcenojumu Latvijā, sacīja SIA...

Valakari pēc Audas debijas Eirokausos: Tā bija emocionāla spēle

Latvijas futbola vienība "Auda", debitējot Eirokausos, UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā aizvadīja emocionālu spēli, pēc mača norādīja "Audas" galvenais treneris Simo Valakari

"Auda" ceturtdien savā laukumā spēlēja 1:1 (0:1) ar Slovākij...



Komentāri