lv
ralWI8LlccAyTD5I7GmMk3l92fNPJdhs308Jg1XV
210502

Ukraina arī vēlas izmeklēt raķetes sprādzienu Polijā

Ukraina arī vēlas izmeklēt raķetes sprādzienu Polijā

Ukraina iestājas par Polijā notikušo raķetes nogāšanās izmeklēšanu kopā ar partneriem, kā arī aicina nodrošināt Ukrainas speciālistiem piekļuvi raķetes nogāšanās vietai, trešdien pavēstīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs.

Kijiva lūdz bez kavēšanās ļaut sprādziena vietu apmeklēt Ukrainas aizsardzības ministrijas un robežsardzes pārstāvjiem, sacīja amatpersona.

"Mēs iestājamies par tālāku šī incidenta detalizētu izmeklēšanu, kas būtu kopīga ar partneriem. Esam gatavi nodot mūsu rīcībā esošos pierādījumus par Krievijas pēdām," sacīja Daņilovs. "Sagaidām arī no partneriem informāciju, uz kuras pamata tika izdarīts galīgais secinājums par to, ka runa ir par Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķeti."

Ukraina ir pilnā mērā atvērta izmeklēšanai, sacīja padomes sekretārs uzsverot, ka "vienīgi Krievija un tās raķešu terors ir vainojami notikušajā".

Nacionālās drošības un aizsardzības padome arī norādīja, ka "Centrāleiropas reģions no Krievijas raķetēm var tikt pasargāts, vienīgi attīstot efektīvu gaisa vairogu virs Ukrainas teritorijas".

Kā vēstīts, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs trešdien paziņoja, ka sprādziens Polijā, visticamāk, bija Ukrainas pretgaisa aizsardzības darbības rezultāts. Viņš norādīja, ka nav nekādu pazīmju, ka Krievija gatavo militāras uzbrukuma darbības pret NATO.

Stoltenbergs arī uzsvēra, ka incidenta dēļ NATO dalībvalstis negrasās iedarbināt NATO līguma 4.pantu. NATO līguma 4.pants nosaka, ka dalībvalstis kopīgi apspriežas jebkurā brīdī, kad vien, pēc jebkuras no dalībvalsts uzskatiem, ir apdraudēta jebkuras dalībvalsts teritoriālā integritāte, politiskā neatkarība vai drošība.

Pēc Stoltenberga teiktā, NATO dalībvalstis paudušas stingru atbalstu savai sabiedrotajai Polijai un izteikušas visdziļāko līdzjūtību par traģisko cilvēku bojāeju raķetes sprādzienā.

Iepriekš Polijas prezidents Andžejs Duda paziņoja, ka, visticamāk, ciematam pierobežā ar Ukrainu dienu iepriekš trāpījusi ukraiņu zenītraķete.

Kā ziņots, otrdien, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masīvai raķešu apšaudei, Polijas teritorijā arī nokrita raķete, nogalinot divus cilvēkus, un sākotnēji izskanēja ziņas, ka tā ir viena no krievu raidītajām raķetēm.

Jauns ceļvedis - «Latvijas dzīvnieki zoodārzā»

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā izveidots maršruts "Latvijas dzīvnieki zoodārzā", informēja Zoodārzs.

Pirms vairāk nekā 110 gadiem, kad entuziastiski rīdzinieki domāja par zooloģiskā dārza atvēršanu Rīgā, viena no iesaistīto vēlmēm bijusi rādīt apm...

Banku analītiķi: Bezdarbs varētu pieaugt

Pasliktinoties situācijai ekonomikā, turpmākajos ceturkšņos bezdarbs varētu pieaugt, atzina banku analītiķi.

Latvijas Bankas ekonomists Andrejs Migunovs skaidro, ka uzņēmēju ražošanas izmaksu un risku palielinājums pirms apkures sezonas sākuma, kā arī k...

Paaugstināts Lietuvas pretgaisa aizsardzības gatavības līmenis
Saistībā ar raķetes nogāšanos Polijā paaugstināts Lietuvas pretgaisa aizsardzības gatavības līmenis, trešdien paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.


Komentāri