lv
CBfhzHcYRADQvK9OHCtm7Qujjm7AQBVUaTVdP5SZ
2102196

Par/Progresīvie piedāvās memorandā iekļaut papildu darbus

Par/Progresīvie piedāvās memorandā iekļaut papildu darbus

"Par/Progresīvie" piedāvās Rīgas domes topošās koalīcijas sadarbības memoranda projektu papildināt ar skaidri noteiktiem papildu darbiem Rīgas iedzīvotāju sadzīves uzlabošanai, pastāstīja Rīgas domes PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Kā atsevišķus darbus, par kuriem PP sagatavos piedāvājumu līdz pirmdienai, Kossovičs minēja vairākas paveicamās lietas iedzīvotājiem pieejamās infrastruktūrās uzlabošanai un citās jomās.

Memorandā nepieciešams atzīmēt tādas paveicamās lietas kā sporta laukumu izveidošana Zolitūdē un Juglā, uzlabojumu veikšana Uzvaras parkā, Brīvības ielas satiksmes mierināšana, Vidzemes tirgus atdzīvināšana un Vecrīgas revitalizācija, uzskata PP.

Tāpat gaidāmajā ziemas periodā jādubulto ietvju tīrīšanas apjoms šajā gada laikā, to paplašinot no tikai vēsturiskā centra līdz teritorijai ap to, skaidroja PP frakcijas vadītājs. Politiķis uzsvēra, ka jāvirzās uz jau iepriekš nosprausto mērķi līdz 2025.gadam pašvaldībai uzņemties ietvju tīrīšanu ziemas periodā visā Rīgas teritorijā.

Jāvienojas arī par to, cik sabiedriskā transporta pieturvietas atjaunosim Rīgas domes atlikušo divu gadu pilnvaru laikā, atzīmēja Kossovičs.

"Par/Progresīvie" arī vēlas memorandā konkretizēt ārvalstu investīciju un tūrisma piesaistes prognožu apjomus. Tāpat politiskais spēks piedāvās noteikt paveicamo mājokļu politikas jomā.

PP skatījumā daļa no piedāvātā sadarbības memoranda teksta ir dažas "virspusējas, emocionālas frāzes", tāpēc politiskais spēks piedāvās tajā iekļaut minētos darbus, lai tie būtu skaidri noteikti jeb "pienagloti", atzīmēja Kossovičs.

Kā ziņots, "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas reģionu apvienība (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) piedāvājuši kopā ar PP noslēgt sadarbības memorandu, kurā vienotos par svarīgākajiem uzdevumiem, tajā skaitā, Rīgas latviskās identitātes stiprināšanu un Eiropas Savienības līdzekļu apguvi. Dokumenta mērķis ir vienošanās par Rīgas domē ievēlēto "valstiski domājošo politisko spēku vairākuma" principiem koalīcijas veidošanā un būtiskākajiem darbiem Rīgai.

Jau vēstīts, ka JV, NA/LRA un KR kodolam no vienas puses un PP no otras iezīmējas līdzīgi redzējumi par kādiem no veicamajiem darbiem, taču ir pretēji viedokļi par vicemēru nepieciešamo skaitu.

Rudenī pārvēlēs atsevišķus Tieslietu padomes locekļus

Rudenī notiks Latvijas tiesnešu neklātienes konference, kurā būs jāpārvēlē atsevišķi Tieslietu padomes un Tiesnešu pašpārvaldes institūciju locekļi, informēja Tieslietu padome.

Latvijas tiesnešu neklātienes konference norisināsies 23.oktobrī un 24.okto...

Zivsaimniekiem būs atbalsts tirdzniecības pasākumiem 425 714 eiro apmērā

auku atbalsta dienests (LAD) augustā sāks pieņemt pieteikumus Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Tirdzniecības pasākumi", kurā 16.kārtas finansējums zivsaimniecības n...

Bartaševičs atzīst Rēzeknes finansiālās grūtības, bet domes vainu noliedz, ziņo LTV
Rēzeknes pašvaldības budžeta problēmas apzinās arī domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševics ("Kopā Latvijai"), kurš intervijā sabiedriskajiem medijiem lakoniski sacīja, ka situācija ir sarežģīta, bet savu vai domes atbildību tajā nesaskata, ceturtdi...


Komentāri