lv
KOszIgLVLGcE7WDTwDLyPChcR7cTFcCSTsdLW2Iz
2095557

Jaunajā mācību gadā 10.klases nebūs... Tāds liktenis - 7 Rīgas vidusskolām

Jaunajā mācību gadā 10.klases nebūs... Tāds liktenis - 7 Rīgas vidusskolām

Rīgā 1.septembrī skolēniem durvis vērs 101 skola - tikpat cik iepriekšējā mācību gadā. Taču tostarp septiņās vidusskolās netiks komplektēta 10.klase.

To intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītājas vietniece Jana Cera.

Šīs skolas pakāpeniski pārtaps par pamatskolām, ņemot vērā nepietiekamo bērnu skaitu vidusskolās.

"Skolu tīkla pilnveidošanas pasākumi norit jau ļoti daudzus gadus un īpaši intensīvi tas norit pēdējos 5-6 gadus, kad mēs valsts nozares politikas ietvaros skatījāmies ļoti uzmanīgi uz to, kāda situācija ir vidējās izglītības posmā.

Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātās skolas ir 101, un arī nākamajā mācību gadā kopējais skaitlis nemainīsies," paskaidroja Cera.

Pēc viņas teiktā, vidējās izglītības piedāvājums galvaspilsētas skolās nedaudz tiek koncentrēts, turpinot piedāvāt un paplašinot pamatizglītības piedāvājumu skolās, lai nodrošinātu pieeju pamatizglītībai apkaimju iedzīvotājiem.

Cera atzina, ka 20 gados Rīgā skolu skaits samazinājies par 50 izglītības iestādēm – skolas ir reorganizētas, apvienotas vai likvidētas.

'DELFI Campus' – vajag zināt
Līdz ar jaunā mācību gada sākumu Latvijā vadošais medijs DELFI startē ar “DELFI Campus” – plašāko eksaktajām zinībām veltīto platformu Latvijā. Tā domāta gan skolēniem, gan vecākiem un skolotājiem, gan jebkuram, kuru valdzina zinātnes pasaule. "Ca...
Bijušais NBS komandieris: No «Vagner» Baltkrievijā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām
Baltkrievijā nonākot Krievijas militāro algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem, reģiona NATO valstīm ir pamats gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām, kur līdz šim ilgstoši uzturēts nelegālo migrantu spiediens, to Latvijas Televīzijas raidījumā "Rī...
Maklakovs par 'Vagner' Baltkrievijā: mērķis noteikti ir ko darīt uz mūsu robežām
""Vagner" grupa uz Baltkrieviju ir nosūtīta ar kādu mērķi (..) un mērķis noteikti ir ko darīt uz mūsu robežām," tāpēc Baltijas valstīm un Polijai ir jābūt gatavām provokācijām, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja bijušai...


Komentāri