lv
y7qWBnPve9SlbQOJuWuBYBELFKRkIm0z5BJiuwao
2095214

Rīgā top globāla līmeņa datu centrs (VIDEO)

Rīgā top globāla līmeņa datu centrs (VIDEO)

Tehniskās ierīces tiek nodrošinātas ar vietējo ražotāju biodīzeli.

Telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju tirgū Latvijā dzimst spēcīga asociācija, kas garantē jaunas darba vietas kapitālbūvē un turpmākajā apkalpošanā.

Par to no Rīgas ziņo specializētais starptautiskais portāls wafb.com.

Latvijas IT firmai DEAC un Lietuvas Datu loģistikas centram (DLC) SEB banka ir piešķīrusi 30 miljonu eiro aizdevumu uz 10 gadiem, lai turpinātu paplašināt Baltijas telekomunikāciju infrastruktūru, koncentrējoties uz datu centriem un optisko šķiedru tīkliem.

Abi uzņēmumi ir pārvadātājiem neitrālu datu centru operatori, kas nodrošina mākoņdatošanas un IT infrastruktūras risinājumus, kas ietilpst Quaero European Infrastructure Fund II (QEIF II) piederošajā uzņēmumā Baltic Rezo, kas investē infrastruktūras projektos visā Eiropā un kuru pārvalda aktīvu pārvaldības uzņēmums Quaero Capital.

Latvijas jaunais datu centrs būs ļoti energoefektīvs. Tā jaudas izmantošanas efektivitātes (PUE) koeficients būs mazāks par 1,3, kas norāda, cik efektīvi datu centrs izmantos elektroenerģiju, lai nodrošinātu IT iekārtu nevainojamu darbību. Jaunais datu centrs pilnībā darbosies ar elektrību no atjaunojamiem avotiem, un rezerves elektroenerģijas ģeneratori izmantos Neste MY dīzeļdegvielu, kas sastāv no ūdeņraža apstrādātas augu eļļas (HVO), kas ražota no atjaunojamām izejvielām.

Datu centram būs III līmeņa sertifikācija projektēšanas dokumentiem un uzbūvētajai iekārtai no Uptime Institute, starptautiskas sertifikācijas organizācijas. Tas apliecinās, ka telpas, inženiertehniskā infrastruktūra un datu centrs atbilst augstākajiem starptautiskajiem standartiem. Viss datu centrs tiek būvēts, izmantojot jaunākās un efektīvākās tehnoloģijas, lai apmierinātu pieaugošās datu centra enerģijas vajadzības.

NEPLP Latvijā liedz pieeju «Vagner» un vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi liegt Latvijā pieeju trim Krievijas tīmekļa vietnēm - "wagner2022.ru", "dentv.ru" un "yapolitic.ru", liecina padomes paziņojums.

Kā atzīmē NEPLP, par drošību atbildīgie dienesti ir k...

Latvijā sasniegts visu laiku zemākais bezdarbnieku skaits

Pašlaik Latvijā bez darba ir ap 50 000 iedzīvotāju, kas ir visu laiku zemākais bezdarbnieku skaits, šorīt Latvijas Radio atzīmēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Bezdarba līmenis Latvijā ir samazinājies no 6,3% gada sākumā...

Rīgas domē notiks Par/Progresīvo un Jaunās vienotības sarunas

Rīgas domē pēc "Par/Progresīvo" (PP) uzaicinājuma notiks divpusējās sarunas ar "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvjiem.

Tikšanās paredzēta plkst.11 Rīgas domē, PP frakcijas telpās.

PP uz divpusējām sarunām arī uzaicinājusi ceturtdien "Kodu Rīgai" (KR) un p...



Komentāri