lv
Ny7cRfphMH22FohRrNbUdGB4WRCY1nFHuGctTm1W
2071460

Lielākā daļa eiropiešu vēlas ātrāku pāreju uz zaļo ekonomiku. Kā ar latviešiem?

Lielākā daļa eiropiešu vēlas ātrāku pāreju uz zaļo ekonomiku. Kā ar latviešiem?

Vairāk nekā puse jeb 58% eiropiešu uzskata, ka ir jāpaātrina pāreja uz zaļo ekonomiku, ņemot vērā enerģijas cenu kāpumu un bažas par gāzes piegādi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, liecina jaunākie "Eirobarometra" dati.

Lūkojoties no ekonomikas perspektīvas, 73% eiropiešu piekrīt, ka klimata pārmaiņu radītā kaitējuma izmaksas ir daudz augstākas nekā investīcijas, kas nepieciešamas zaļās pārkārtošanās īstenošanai. Savukārt trīs ceturtdaļas jeb 75% eiropiešu atbalsta viedokli, ka rīcība klimata jomā veicinās inovācijas.

Gandrīz deviņi no desmit Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājiem piekrīt, ka siltumnīcefekta gāzu emisijas būtu jāsamazina līdz minimumam un vienlaikus būtu jākompensē atlikušās emisijas, lai līdz 2050.gadam panāktu ES klimatneitralitāti.

Teju deviņi no desmit eiropiešiem pauž viedokli, ka ES ir svarīgi izvirzīt vērienīgus atjaunīgo energoresursu izmantošanas palielināšanas mērķrādītājus, un līdzīgs skaits, proti, 85% uzskata, ka ES ir svarīgi rīkoties energoefektivitātes uzlabošanai, piemēram, mudinot cilvēkus izolēt mājokli, uzstādīt saules enerģijas paneļus vai iegādāties elektroautomobiļus.

Septiņi no desmit aptaujātajiem uzskata, ka fosilā kurināmā importa samazināšana var uzlabot enerģētisko drošību un nākt par labu ES ekonomikai.

"Eirobarometra" dati rāda, ka 39% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka būtu jāpaātrina atjaunojamo enerģijas avotu izmantošana, savukārt 29% uzskata, ja jāpalielina energoefektivitāte un jāpaātrina pāreja uz zaļo ekonomiku. Savukārt 22% respondentu uzskata, ka enerģētikas krīzes laikā būtu jāatgriežas pie lielākas fosilā kurināmā izmantošanas un jāpiebremzē pāreja uz zaļo ekonomiku.

Kuram pienākas mēra amats? Dažādi skatījumi bijušajiem koalīcijas partneriem...

Bijušajiem Rīgas domes koalīcijas partneriem, kuri turpina sarunas par iespējām turpināt kopīgu darbu pašvaldībā, pagaidām ir atšķirīgs redzējums, kuram politiskajam spēkam pienāktos tiesības virzīt nākamo mēra amata kandidātu.

Šodien trīs politiskie sp...

Rundāles pils uzņemta prestižajā Eiropas Karalisko rezidenču tīklā

Rundāles pils muzejs ir uzņemts Eiropas Karalisko rezidenču tīklā, kurā apvienojušās ievērojamākās Eiropas valdnieku rezidences, tostarp arī Versaļas pils pie Parīzes, Sansusī pils Potsdamā un Šēnbrunnas pils Vīnē, informēja Rundāles pils muzeja sabied...

Siguldas novada domē veikta kratīšana

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 13.jūlijā kādā kriminālprocesā veicis kratīšanu Siguldas novada domē, liecina esošā informācija.

Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leimane apstiprināja, ka KNAB pa...



Komentāri