lv
0hXylQFeu8IPWqcEN6Uj4LeeKbkdORTZFIZMFhlY
206827

Viesturs Zeps: 'Ostai jākļūst par solārās un ūdeņraža enerģijas tehnoloģiju centru'

Viesturs Zeps: 'Ostai jākļūst par solārās un ūdeņraža enerģijas tehnoloģiju centru'
Ir noslēgusies pieteikšanās Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajam atklātajam konkursam par teritorijas nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās. Rīgas ostas teritorijā paredzēts izveidot lielāko saules paneļu parku Latvijā ar nominālo jaudu vismaz 100MW un plānoto elektroenerģijas izstrādi vismaz 100 000MWh gadā. Konkursā pieteikušies vairāki dalībnieki, visi – starptautiskas kompānijas vai to pārstāvniecības Latvijā, kas savā darbībā jau realizējušas lielapjoma saules parkus arī citviet Eiropā*.
Nav pazīmju par apzinātu uzbrukumu Polijai, pauž Stoltenbergs
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs trešdien preses konferencē Briselē paziņoja, ka izmeklēšana par raķešu triecienu Polijā "turpinās", taču "nav nekādu pazīmju, ka tas būtu apzināta uzbrukuma rezultāts", raksta "Sky News"....
Valmierā sadursmē ar automašīnu cieš vīrietis ratiņkrēslā
Valmierā sadursmē ar automašīnu cietis vīrietis, kurš ar invalīda ratiņiem negaidīti izbraucis uz brauktuves, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ance Rozīte.
Iznāk jauns Latvijas mākslas procesiem veltīts izdevums «WunderKombināts»
Klajā nāk neakadēmiski pētniecisks rakstu krājums "WunderKombināts I. Latvijas mākslas gadagrāmata 2022" par aktuālajām norisēm laikmetīgajā mākslā un kultūrā, informēja kultūras organizācijas "Wunder Kombinat" pārstāvji.


Komentāri