lv
8CFqHyUiNTyQbfIM7o5EfYTR8ybFWofQxQV9xAkf
2068264

Desmitā festivāla Sansusī priekšplānā izcelta opera tās laikmetīgākajās formās

Desmitā festivāla Sansusī priekšplānā izcelta opera tās laikmetīgākajās formās

Jau desmito gadu augusta otrajā nedēļas nogalē rezidenču centrā "Susēja" Aknīstē notiks festivāls "Sansusī". Tā būvēšanas nedēļa sāksies jau pirmdien, 7.augustā, kad organizatoru komanda Aknīstē pulcēs starptautiskās programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" brīvprātīgos no dažādām Eiropas valstīm,kā arī vietējos brīvprātīgos iedzīvotājus.

No pirmdienas līdz ceturtdienai katru vakaru plkst.21.00 paredzēti bezmaksas koncerti. Festivāla atklāšana notiks piektdien, 11.augustā, plkst.19.00, savukārt noslēdzošais priekšnesums būs svētdien, 13.augustā, plkst.15.30.

Festivāla vadītājs Armands Siliņš: "Jubilejas reizē centrā būs operas žanrs, piedāvājot tās interpretāciju Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Grieķijas mākslinieku sniegumā. Starptautisko mākslas arēnu pārstāvēs arī divi teorētiski blondi čaļi no Nīderlandes, komponiste no ASV, ukraiņu pianists un franču kvartets."

Iepriekš jau ziņots, ka festivālā ar īpašu solo programmu uzstāsies pirmo "Sansusī" mūziķu kautiņu, kas pagājušajā vasarā notika kultūrvietā "Tu jau zini kur", uzvarētājs Roberts Flaics. Festivāla programma, kā katru gadu, netiek izziņota, to varēs uzzināt pirmajā festivāla dienā. Tiem, kuri ne reizi nav bijuši festivālā, ŠEIT ir iespēja gūt priekšstatu par to, kas ir noticis iepriekšējos deviņus gadus.

Fetsivāla teritorija piedzīvo dažādus uzlabojumus un atjauninājumus. Jau 22.jūlijā iespējams piedalīties talkā, kuras izskaņā plkst.21.00 būs vecmeistara pianista Alda Liepiņa solokoncerts. Aktīvi rit darbs pie ēdināšanas zonas, par kuras izveidi konkursā sadarbībā ar arhitektu starptautisko konkursu organizētājiem "Buildner" uzvarēja entuziastu grupa no Austrijas.

Šogad festivāls kļūs vēl zaļāks, uz to aicinot arī savus apmeklētājus, jo ir parakstīts Latvijas Dabas fonda "Labās gribas memorands par dabai un klimatam draudzīgu pasākumu rīkošanu".

Biļetes nopērkamas sansusi.lv. Ir gan vienas dienas, gan visas nedēļas nogales jeb trīs dienu biļetes. Bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja festivālā bez maksas, bērnu biļete līdz 14 gadiem - 5 eiro. Bērniem būs pieejami "Babyroom" pakalpojumi. Ieeja festivālā ir atļauta arī ar draudzīgiem mājdzīvniekiem.

Festivāls dibināts 2013.gadā ar sākotnējo ideju - izveidot brīvdabas kamermūzikas festivālu, apvienojot to ar maza rokfestivāla gaisotni - dzīvo teltī, bet klausies klasisko mūziku. Viens no galvenajiem akcentiem ir laikmetīgās kamermūzikas popularizēšana, taču festivālā tiek iekļautas arī citas laikmetīgās skatuves formas - laikmetīgais cirks, laikmetīgā deja, teātra izrādes un performances. Liela vērība tiek pievērsta mākslas darbu pasniegšanai, kas rezultējas to izrādīšanā netradicionālās vietās un formās.

Šķēpmetēja Kociņa ieņem pirmo vietu sacensībās Somijā

Latvijas šķēpmetēja Anete Kociņa trešdien sacensībās Somijas pilsētā Lapēnrantā izcīnīja pirmo vietu.

Kociņa uzvaru jau bija nodrošinājusi ceturtajā mēģinājumā, kad viņas mestais šķēps lidoja 61,15 metrus tālu.

Noslēdzošajā mēģinājumā viņai izdevās uzla...

Latvijas izlases basketbolists Artis Ate spēlēs Lietuvas komandā Pieno Žvaigždes

Latvijas izlases basketbolists Artis Ate nākamsezon spēlēs Lietuvas komandā Pasvales "Pieno Žvaigždes", trešdien paziņoja klubs.

33 gadus vecais Ate kļuva par pirmo Pasvales kluba jaunpienācēju.

Vienīgo sezonu ārvalstīs basketbolists aizvadīja 2019./202...

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posmā iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase trešdien Pasaules sērijas posmā Bordo iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ar 13.numuru izsētā Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane, Luīze Šepte un Marta Miščenko, D grupas pirmajā mačā ar 12:11 pār...



Komentāri