lv
hypifqj0LtQXird6utLelXAZLpVeKpRGOo9XU4ep
2065938

Otrdien novērsti 19 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Otrdien novērsti 19 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Vakar novērsti 19 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4802 cilvēki. Tikmēr humānu apsvērumu dēļ šogad valstī uzņemti 227 cilvēki.

Otrdien uz ārējām robežām un valsts iekšienē robežsardze konstatēja 56 likumpārkāpējus. Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl trīs Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Londonu un viens uz Bristoli izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas un vienam Indijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 28 personām - 10 Baltkrievijas, četriem Moldovas, četriem Krievijas, trīs Kirgizstānas, diviem Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Slovākijas un vienam Vācijas pilsonim.

Latvijā fiksēts jau piektais ĀCM uzliesmojums mājas cūku novietnēs

Latvijā fiksēts piektais, bet Krāslavas novada Robežnieku pagastā otrais Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums mājas cūku novietnēs, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

Attiecīgā saimniecība, kurā ir sešas mājas cūkas, atrodas netālu no no...

Daļā tirdzniecības vietu kuponu atprečošana atkal ir pieejama

Daļā tirdzniecības vietu, piemēram, Rimi un Lidl veikalu tīklos, kā arī lielā daļā LaTs veikalos un citos veikalos depozītu kuponu atprečošana atkal ir pieejama, informē SIA Depozītu Iepakojuma Operātors (DIO) pārstāve Dārta Katrīna Salna.

BNN jau vēstī...

Kalciema ielā rīdzinieki spēlēs šahu

Var piedalīties amatieri ar jebkuru reitingu.

Kalnciema kvartālā sadarbībā ar biedrību "Rīgas mats" 27.jūlijā notiks "Šaha diena", lai godinātu un popularizētu vienu no vecākajām un iecienītākajām galda spēlēm, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Darja...



Komentāri