lv
CMuw9zpFcoQWm0zLFdY9CNx4w1YSZWdCt9F5wf3C
2062706

Valmiera FC izredzes Čempionu līgā bukmeikeri vērtē ļoti piesardzīgi

Valmiera FC izredzes Čempionu līgā bukmeikeri vērtē ļoti piesardzīgi

Trešdien, 19. jūlijā, Valmierā izpārdotā Jāņa Dāliņa stadionā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas atbildes maču aizvadīs “Valmiera FC”, uzņemot Slovēnijas vienību Ļubļanas “Olimpia”. Pirmajā mačā viesos valmierieši atzina pretinieku pārākumu ar 1:2. Kādas ir “OlyBet” bukmeikeru prognozes par aktuālo Latvijas čempionu iespējām tikt tālāk?

Mūsu ekspertu ieskatā Valmieras kluba iespējamība uzvarēt šajā spēlē novērtēta ar 19% jeb koeficientu 5,10. Tikmēr “Olimpia” izredzes tiek vērtētas daudz augstāk - ar koeficientu 1,66 jeb 57% varbūtību. Tikmēr neizšķirta iespēja novērtēta ar 24% jeb koeficientu 3,93.

Ja skatāmies uz abu komandu aktuālo formu, tad “Valmiera FC” aizvada spēles Latvijas Virslīgā kopš marta sākuma, kamēr Slovēnijas augstākajā līgā pirmie mači tiks aizvadīti tikai 22. jūlijā. Pēc aizvadītām 22 spēļu kārtām Latvijas čempionātā valmierieši ieņem trešo vietu aiz abiem vadošajiem Rīgas klubiem. Tiesa, atstarpe no otrajā vietā esošās komandas ir gana liela - 18 punkti.

Savukārt pēdējo 10 spēļu nogrieznī visu turnīru ietvaros “Valmiera FC” futbolisti spējuši izcīnīt tikai četras uzvaras, piedzīvojot par trīs zaudējumiem un tikpat mačiem noslēdzoties neizšķirti. Labā ziņa gan ir tā, ka savā laukumā pēdējais zaudējums piedzīvots 18. martā. Tas vieš cerības uz potenciālu pārsteigumu.

Tikmēr “Olimpia” kopš 19. jūnija aizvadījusi sešas pārbaudes spēles, no kurām piecos gadījumos svinēta uzvara. Tai nāk līdzi UEFA Čempionu līgas pirmā mača uzvara pār Latvijas klubu ar 2:1 savu skatītāju priekšā. Lai arī rezultāta starpība ir minimāla, teritoriālais pārsvars piederēja Ļubļanas komandai - bumbas kontrole bija 69% pret 31%, bet sitienu attiecība bija 12 pret 3 (attiecīgi seši un divi vārtu rāmī) par labu mājiniekiem.

Veiksmīgā spēle savu skatītāju priekšā nav atsaukusies uz bukmeikeru prognozēm par to, kura komanda soļos tālāk uz nākamo kārtu. Ka tā būs Valmierā bāzētā komanda, eksperti novērtējuši ar iespējamību 13%, bet Ļubļanas klubam tā ir 87%. Ja atbildes spēle Valmierā noslēgsies ar Latvijas kluba minimālu uzvaru (1:0, 2:1, u.t.t.), tad sekos pagarinājums 2 x 15 minūtes. Ja atlikušajā spēles daļā uzvarētājs netiks noskaidrots, tad sekos 11 metru sitienu sērija.

Svarīgi arī piezīmēt, ka UEFA pēdējos gados ir veikuši izmaiņas izspēles formātā. Proti, vairāk netiek skaitīti komandu gūtie vārti izbraukumā kā izšķirošais faktors, ja divu spēļu summā rezultāts ir neizšķirts. Pie vecās sistēmas “Valmiera FC” derētu uzvara ar 1:0, taču šoreiz tas nozīmēs vien papildlaiku.

Jaunizveidotajai basketbola komandai Rīgas Zeļļi ir pirmais spēlētājs

Par jaunizveidotās basketbola komandas "Rīgas Zeļļi" pirmo spēlētāju kļuvis Francis Lācis, otrdien paziņoja klubs.

Līgums ar 24 gadus veco uzbrucēju noslēgts uz nākamo sezonu.

Iepriekšējo sezonu Lācis pavadīja nīderlandiešu klubā Bemmelas "Yoast United...

Par Valsts meža dienesta ģenerāldirektoru kļuvis pieredzējušais Arvīds Ozols

Noslēdzies atklātais konkurss uz Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amatu, kur par uzvarētāju kļuvis Arvīds Ozols, informēja Valsts kancelejā.

Ozola līdzšinējā darbavieta ir Zemkopības ministrija, kurā viņš jau no 1993.gada ieņēmis dažādus amat...

Meņģelsone un Rinkēvičs vienojušies regulāri tikties

Būtu jāsāk sakārtot obligātās veselības apdrošināšanas sistēma, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču uzsvēra veselības ministre Līga Meņģelsone.

Taujāta, kā Veselības ministrijai (VM) sokas sarunās ar finanšu ministriju par nāka...



Komentāri