lv
Jq3FMtxJDmflz17aPyNxwpbnQtVMW26T2YPtW88z
2061304

Izveido īpašu darba grupu, lai sagatavotos Moneyval izvērtēšanai

Izveido īpašu darba grupu, lai sagatavotos Moneyval izvērtēšanai

Lai sagatavotos Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas ("Moneyval") 6 novērtēšanas kārtai un nodrošinātu nepieciešamās informācijas sagatavošanu un iesniegšanu , izveidota īpaša darba grupa.

Tā liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izdevis rīkojumu par minētās darba grupas izveidi, par kuras vadītāju iecelts Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka pienākumu izpildītājs Toms Platacis. Viņam būs vairāki vietnieki no FID, Iekšlietu ministrijas (IeM), Finanšu ministrijas (FM) un Tieslietu ministrijas (TM).

Darba grupā strādās TM, Rīgas apgabaltiesas, Valsts drošības dienesta, Ģenerālprokuratūras, Latvijas Finanšu nozares asociācijas, Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācijas, Latvijas Bankas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Zvērinātu notāru padomes, Valsts robežsardzes, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes, IeM, Ārlietu ministrijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, FM, FID, Valsts policijas, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes, Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas, Uzņēmumu reģistra, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas un sankciju ievērošanas normatīvo aktu izpildes uzraudzības komitejas, Latvijas Finanšu nozares asociācijas, Iekšējās drošības biroja, Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācijas, Maksātnespējas kontroles dienesta, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Maksātnespējas kontroles dienesta, Ekonomisko lietu tiesas pārstāvji.

Darba grupas uzdevums ir sagatavot un sniegt nepieciešamo informāciju "Moneyval" 6. novērtēšanas kārtas ietvaros un nodrošināt citu Latvijai veicamo uzdevumu izpildi atbilstoši MONEYVAL un FATF novērtēšanas procedūras noteikumiem, kā arī Latvijas piesaistīto starptautisko ekspertu ieteikumiem.

Slaidiņš: Ukraina tuvākajā laikā mēģinās vēlreiz uzbrukt Krimas tiltam

Ukraina tuvākajā laikā mēģinās vēlreiz uzbrukt Krimas tiltam, turklāt mēģinot sagraut tieši tā dzelzceļa daļu, prognozēja Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Krievija "trīcot" par šo tiltu un darot visu iespējamo tā aizsargāšan...

VIDEO. Krievu atpūtnieki Jūrmalā izaicina un rupji lamā policistus un glābējus

Valsts policijā (VP) ir ierosinātas divas administratīvās lietas pret atpūtnieku rupjo vēršanos pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieku.

Tā mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

Sociālajos medijos publicēts vi...

Miris ūdens jeb Ūdens filtri ir bizness, nevis nepieciešamība

Lai arī regulāri tiek atgādināts, ka par dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā nav jāraizējas, cilvēki dažādu specifisku piejaukumu un garšu dēļ vēl joprojām lieto filtrus ūdens attīrīšanai vai lieto to dzeramo ūdeni, kas pildīts plastmasas pudelēs.

Daudziem ...



Komentāri