lv
zlyuXJkdUNeS0DxulUUrXf4v88aubRyJVohkRNs7
2060678

Nedēļas pirmajā dienā - satiksmes negadījumā gājis bojā cilvēks

Nedēļas pirmajā dienā - satiksmes negadījumā gājis bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietis 21 cilvēks, tostarp divi elektrisko skrejriteņu vadītāji, tikmēr viens satiksmes dalībnieks zaudējis dzīvību, informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kopumā diennakts laikā reģistrēti 130 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 13 bijis ar cietušajiem.

Plkst.22.21 ugunsdzēsēji devās uz Augšdaugavas novada Naujenes pagastu, kur bija notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Negadījumā viens cilvēks gāja bojā un vēl viens nodots mediķiem.

Ugunsdzēsēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes un ar absorbenta palīdzību sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ar autoevakuatoru palīdzību abi transportlīdzekļi izcelti no grāvja.

Plkst.16.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Seši cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji atbrīvoja vienu cilvēku. Visi septiņi cilvēki tika nodoti mediķiem.

Pie stūres alkohola reibumā pieķerti astoņi automašīnu un motociklu vadītāji, sešos gadījumos alkohola koncentrācija pārsniedza pusotru promili, tāpēc tika sākti kriminālprocesi. Divos no šiem kriminālprocesiem vadītājiem tiks konfiscēts transportlīdzeklis.

Pirmdien par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē VP kopumā noformējusi 306 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp 186 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, liecina dienesta apkopotā statistika.

Latvijas elektrotīklos ieguldīs 509,8 miljonus eiro energoneatkarības panākšanai no Krievijas
Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas attīstībā turpmākajos desmit gados ieguldīs 509,8 miljonus eiro, no kuriem 135,8 miljonus eiro finansēs Eiropas Savienības fondi, pavēstīja AS "Augstsprieguma tīkls" (AST).
Kariņš dosies pusotru nedēļu garā atvaļinājumā. Kas paliek vietā?

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rīt, 19.jūlijā, dosies atvaļinājumā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ikgadējā atvaļinājumā Kariņš atradīsies no 19. līdz 28.jūlijam.

Ņemot vērā, ka Kariņš patlaban pilda arī ārlietu...

Čakša komentējusi iespējamo sporta stundu skaita samazināšanu skolās

Sporta stundu skaits skolās netiks samazināts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Viņa atgādināja, ka savulaik, būdama veselības ministre, pati cīnījusies par sporta stundu s...



Komentāri