lv
O0IAmq8TCgm0oymw95dgUG8dpOy99QnaOSbgCNyG
2054216

Šmits piedalīsies ES neformālajā Zivsaimniecības ministru padomes sēdē

Šmits piedalīsies ES neformālajā Zivsaimniecības ministru padomes sēdē

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) šodien un otrdien, 18.jūlijā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) neformālajā Zivsaimniecības ministru padomes sēdē Vigo, Spānijā, kurā notiks ministru diskusijas par tematu "Ieguldījumi zivsaimniecības nozares ilgtspējai: virzība uz dekarbonizāciju", informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Kā norāda ZM, zvejniecība ir ļoti atkarīga no fosilā kurināmā, tā ir neaizsargāta pret enerģijas cenu kāpumu un tādēļ svarīgi ir panākt izmantojamo enerģētisko resursu pāreju un dekarbonizāciju. Tomēr, kā norāda Spānijas prezidentūra, panākt patlaban izmantojamo enerģētisko resursu pāreju ES zvejas flotē un līdz ar to samazināt oglekļa emisiju atmosfērā būs liels izaicinājums.

Viens no galvenajiem šķēršļiem, lai panāktu enerģētisko resursu nomaiņu, ir reālu alternatīvu trūkums. Zvejas kuģu konstrukcijas īpatnības un nelielie gabarīti kavē investīcijas alternatīvajās enerģijās, piemēram, ar ūdeņradi darbināmu dzinēju izmantošanai.

Savukārt jauno kuģu būvniecību ierobežo Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) noteiktie zvejas flotes kapacitātes griesti un finansiālā atbalsta trūkums zvejas flotes atjaunošanai, jo to nepiedāvā pašreizējais Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonds (EJZAF).

Savukārt kā norāda ZM, Latvijai ir svarīgi, lai pēc enerģētiskās pārejas un dekarbonizācijas pasākumu īstenošanas Latvijas zivsaimniecība būtu ilgtspējīga un konkurētspējīga. Šādu nostāju Zivsaimniecības ministru padomes sēdē paudīs Šmits.

Spānija ES Padomes prezidējošā valsts ir no 2023.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Šodien noslēdzas Mālmuižas pils izsole

Šodien noslēdzas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsole, kurā Gulbenes novada Lejasciema pagastā esošo Mālmuižas pili piedāvā iegādāties ar 64 640 eiro sākumcenu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

VNĪ valdes l...

Ogres novada Ciemupē mainīsies apkalpojošā pasta nodaļa un indekss

Ogres novada Ciemupes iedzīvotājus no šodienas atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm apkalpos Ogres 1.pasta nodaļa, Brīvības ielā, bet pasta indekss turpmāk būs LV-5001, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas pasts" pārstāvji.

Uzklausot Ogres novada pašvaldības ...

Latvijas U-20 basketbolisti EČ B divīzijas turnīru noslēdz 13.vietā

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase svētdien Skopjē Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru noslēdza 13.vietā.

Mačā par 13.vietu B divīzijā jeb 29.pozīciju Eiropā latvieši ar rezultātu 99:93 (28:20, 31:19, 25:19, 15:35) pārspēja vienaudžus no Gruzija...



Komentāri