lv
auh4bmlgPclSTbkkReCXF9srUM3YfoheR5FqaQCi
2053059

Latvijas orientieristi izcīna septīto vietu pasaules čempionāta stafetē

Latvijas orientieristi izcīna septīto vietu pasaules čempionāta stafetē

Latvijas orientēšanās sporta vīriešu izlase ar Rūdolfu Zērni, Ilgvaru Cauni un Uldi Upīti sastāvā svētdien Šveicē izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta stafetē, kamēr sievietēm Sandra Grosberga, Leonarda Baltiņa un Elza Ķuze finišēja 11.pozīcijā.

Zērnis savu posmu pabeidza kā līderis ar dažu sekunžu pārsvaru pār norvēģiem, Caune savā etapā atkāpās uz desmitnieka beigām un finišēja astotais, bet Upītis vienu pozīciju atguva.

Katram sportistam veicot 5,5 kilometrus ar 20 kontrolpunktiem, uzvaru svinēja Šveices izlase, kuras sastāvā bija Daniels Hūbmans, Džoijs Handrons un Matīass Kiburcs. Šveicieši finišēja vienā stundā 57 minūtēs un 16 sekundēs, 43 sekundes zaudēja somi un 57 sekundes - zviedri.

Upītis stafeti beidza astoņas minūtes un 34 sekundes pēc Kiburca, Latvija izcīnot septīto vietu 40 komandu konkurencē.

Pasaules čempionāts noslēdzās ar stafeti sievietēm, kurā Grosberga bija ātrākā pirmajā starpfinišā un stafeti Baltiņai nodeva astotā. Baltiņa atkāpās uz 15.vietu, bet Ķuzei izdevās vairākas pozīcijas atgūt.

Par čempionēm trīsreiz 4,4 kilometrus garajā distancē ar 16 kontrolpunktiem kļuva zviedrietes Hanna Lundberga, Sāra Hogstrēma un Tūve Aleksandešsone, kuras finišēja vienā stundā 47 minūtēs un 26 sekundēs. Četras minūtes un 28 sekundes pēc čempionēm finišēja šveicietes, bet bez vienas sekundes desmit minūtes zaudēja norvēģietes.

Latvija finišā zaudēja 26 minūtes un 24 sekundes, kas deva 11.pozīciju 32 dalībnieču konkurencē.

Meistarsacīkstēs meža distancēs startē vairāk nekā 300 sportisti no 44 valstīm.

Valmieras 740.dzimšanas dienas svinībās gaidāms plašs koncertu piedāvājums

Valmieras 740.dzimšanas dienas svinībās nākamnedēļ gaidāms plašs koncertu piedāvājums uz dažādām skatuvēm, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Svētku galvenā skatuve būs pie Valmieras Kultūras centra, kur koncertu piektdien...

Kuldīgā konstatēts un reģistrēts dižkoks - Eiropas dižskabārdis

Kuldīgā, Skrundas ielā 14, konstatēts un reģistrēts dižkoks - Eiropas dižskabārdis, informēja pašvaldībā.

Par to pašvaldību informējusi Dabas aizsardzības pārvalde (DAP), uzslavējot pašvaldību par saudzīgu un dabai draudzīgu saimniekošanu.

DAP Kurzemes ...

Caune Dimanta līgā debitē ar jaunu Latvijas rekordu 3000 metru metru skrējienā

Latvijas skrējēja Agate Caune svētdien Hožovā, debitējot Dimanta līgā vieglatlētikā, ar jaunu nacionālo rekordu izcīnīja septīto vietu 3000 metru skrējienā.

Valmierietes finiša laiks bija astoņas minūtes un 39,78 sekundes jeb 3,08 sekundes ātrāks par 20...



Komentāri