lv
JUwEKeaExNRNTtLohVpsURQZMcY38E821BzlMhj7
2052117

Deputāti nesteidzas krāt naudu vecumdienām

Deputāti nesteidzas krāt naudu vecumdienām

Parlamentārieši ir kūtri privāto pensiju fondu veidotāji. Laikam, pat viņi netic privātiem pensijas fondiem.

“Valsts vecuma pensija jeb 1. un 2. pensiju līmenis spēj nodrošināt tikai apmēram pusi no pirmspensijas ienākumiem. Lai baudītu kaut cik pārtikušas vecumdienas, finansisti iesaka veidot privātos pensiju fondus jeb 3. pensiju līmeni.To dara vien piektdaļa iedzīvotāju. Kūtri par savu vecumdienu labklājību domā arī Saeimas deputāti» - konstatē LTV-1 raidījuma “Panorāma” žurnāliste.

2022. gadā tikai 29% parlamentāriešu investēja daļu no saviem ienākumiem 3.pensiju līmeņī. Investīcijām vecumdienām netic arī bijusī labklājības ministre. Viņas pārstāvētajā partijā "Latvijas pirmajā vietā" privātie pensiju fondi ir tikai 11% deputātu.

"Ja paskatos, kas notiek manā otrajā līmenī, vēl brīdi atpakaļ man bija mīnusi, ņemot vērā finanšu tirgus svārstības. Tas atkal rada nu tādu cilvēkos neuzticēšanos, neizpratni, kas notiks un vai vispār kāds pienesums būs no tā otrā līmeņa," saka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sekretāre, bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča (Latvija pirmajā vietā), norādot, ka "pensijā iešanai varbūt pietiks", bet, lai būtu vairāk, viņa investē bērnos.

Visaktīvāk par pārtikušām vecumdienām domā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). Puse deputātu veic uzkrājumus 3. pensiju līmenī.

"Tā ir acīmredzot mūsu deputātu izvēle, pārdomāts lēmums, kā tiešām papildināt savus pensijas uzkrājumus, bet es vienmēr domāju un skatos, vai man nauda ieguldīta, piemēram, 3. pensiju līmenī vai tomēr izdevīgāk ir lūkoties un mēģināt kredītā nopirkt kādu zemesgabalu, kas ir lauksaimnieciskai ražošanai, kas tātad arī ir ieguldījums nākotnē ar noteiktu garantiju," spriež Zaļo un Zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Aizkrauklē siltuma tarifs no septembra pazemināsies pavisam minimāli

Aizkrauklē maksa par siltumu no 1.septembra būs par 5,98% zemāka.

Tā teikts SIA "Aizkraukles siltums" paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Patlaban Aizkraukles pilsētā un pagastā apkurei piemēro tarifu 72,06 eiro par megavatstundu (MWh),...

Kā saglabāt ienākumus augstas inflācijas periodā: dalāmies ar padomiem (VIDEO)

34 procenti Latvijas iedzīvotāju glabā skaidru naudu, taču tas nav gudrs lēmums.

Kur ir vispiemērotākā vieta finanšu drošības spilvenam - summai, kas nepieciešama 3-6 mēnešu izdevumiem? Tā kā kārdinājumu un iespēju tēriņiem netrūkst, drošības spilvena g...

Latvijas basketbolists Jānis Timma turpina būt rezultatīvs Big3 līgā (+VIDEO)

Latvijas basketbolists Jānis Timma sestdien guva 19 punktus profesionālajā strītbola līgā "Big3", taču ar "Aliens" komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Memfisā notikušā sabraukuma mačā "Aliens" ar rezultātu 39:50 zaudēja "Enemies" komandai.

...


Komentāri