lv
fTcxxMqIdoTA230pOnIjbw5cWBdRmuY2iAEya8dm
2045978

Ķemeru Nacionālajā parkā notiks Sikspārņu nakts; dalība - bez maksas!

Ķemeru Nacionālajā parkā notiks Sikspārņu nakts; dalība - bez maksas!

Šodien Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) Ķemeru Nacionālajā parkā rīko Sikspārņu nakti, informēja DAP vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Sikspārnis ir nakts dzīvnieks un vienīgais Latvijas lidojošais zīdītājs. To tuvāk varēs iepazīt Sikspārņu nakts radošajās darbnīcās, izziņas aktivitātēs, stāstos un vērošanas pastaigās tumsā.

Ķemeru Nacionālajā parkā šodien no plkst.19.30 darbosies darbnīcas, kur varēs caur izglītojošām aktivitātēm uzzināt vairāk par sikspārņiem. No plkst.20.30 interesentiem būs iespēja noklausīties Latvijā vadošā sikspārņu pētnieka Viesturu Vintuļa stāstījumu par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību, dzīvesveidu un paradumiem, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus.

Sikspārņu nakts centrālais notikums, kas ierasti sākas pēc saulrieta, ir sikspārņu vērošanas pastaiga. Tajā ar ultraskaņas detektora palīdzību, kas pārveido sikspārņa saucienus cilvēkam sadzirdamā frekvencē, ikviens varēs mēģināt saklausīt vairāku sikspārņu sugu pārstāvjus, kā arī mijkrēslī vērot sikspārņu lidināšanos.

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču tam bija iepriekš jāpiesakās.

Latvijā mīt 16 sikspārņu sugas. Tās visas ir cilvēkam nekaitīgas, pārtiek no kukaiņiem un pārsvarā darbojas naktīs. Nakts laikā sikspārņi uzņem barības vielas, kas veido trešdaļu no pašu svara - pat 600 odu laikposmā starp saulrietu un saullēktu. Visas sikspārņu sugas Latvijā ir īpaši aizsargājamas.

Latvijas futbolistes pārbaudes spēlē pret Azerbaidžānu cīnās neizšķirti

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien pirmajām no divām pārbaudes spēlēm pret Azerbaidžānas valstsvienību cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1).

Mača 34.minūtē pēc neatlaidīga uzbrukuma vadībā izvirzījās pretinieces, bet pirmā puslaika pēdējā minūtē Karlīna...

Medaļnieks Bergs pasaules čempionātā paravieglatlētikā startē lodes grūšanā

Latvijas paralimpietis Edgars Bergs šodien Parīzē pasaules čempionātā paravieglatlētikā startēs sacensībās lodes grūšanā.

F35 grupas sacensības sāksies plkst.20.12 pēc Latvijas laika. Meistarsacīkstes tiešraidē var vērot Starptautiskās Paralimpiskās kom...

Latvijas riteņbraucēja Karbonāri 13.vieta Beļģijas velobrauciena 2.posmā

Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri piektdien Beļģijā izcīnīja 13.vietu daudzdienu velobrauciena "Baloise Ladies Tour" (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Piektdien sportistes veica 116,2 kilometrus ar piecām bruģa sekcijām.

Tāpat kā prologā un pirmajā ...



Komentāri