lv
lYNmGHxBd72K9wigySuMIPuWrpOYWtwLcnc001hd
2044415

Tavars: Tēmas nevar atrauti skatīt, viss ir kopīgs un kopsakarīgs

Tavars: Tēmas nevar atrauti skatīt, viss ir kopīgs un kopsakarīgs

Lai budžetā būtu ieņēmumi ne tikai uz ārējā parāda rēķina, ir jāattīsta tautsaimniecība un jāmazina birokrātija, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars (AS).

Viņš norādīja, ka daudzos darbos notiek strauja virzība uz priekšu, taču ir tēmas, ko nepieciešams pārrunāt un precizēt, lai panāktu straujāku dinamiku. Tas attiecas uz kreditēšanu, banku pakalpojumu pieejamību, īpaši reģionos, Latvijas digitālo attīstību, konkurētspējīgām nodokļu pamatnostādnēm, vienkāršāku un ātrāku procedūru nodrošināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī enerģētiku.

Pēc Tavara vārdiem, šogad, vēlams pirms apkures sezonas, ir jāpieņem skaidra enerģētikas stratēģija.

Paredzēts, ka augusta izskaņā vai septembra sākumā notiks padziļināta tikšanās par šiem risināmajiem jautājumiem.

Papildus tikšanās laikā AS izteica aicinājumu ātrāk skatīt koalīcijā valsts budžetu.

"Šīs tēmas nevar atrauti skatīt, tas viss ir kopīgs un kopsakarīgs. Šobrīd darba grupa jau vairāk kā pusi izdarījusi, un augustā saliksim sarakstu ar risinājumiem. Lai budžetā būtu ieņēmumi ne tikai uz ārēja parāda rēķina, ir jāattīsta tautsaimniecība, jāmazina birokrātija, jārada normāla vide, un kā minimums jāpārstāj traucēt nodokļu maksātājiem. Te bija sapratne no Kariņa puses," sacīja Tavars.

Kā Latvijas vīriešu izlasei basketbolā nokļūt Parīzes olimpiskajās spēlēs?

Jau no 25. augusta līdz 10. septembrim sporta fanus priecēs gada gaidītākais basketbola forums FIBA Pasaules kausa izcīņa (FIBA World Cup 2023). Tas šoreiz notiks uzreiz trīs Āzijas valstīs - Filipīnās, Indonēzijā un Japānā. Tā ir pirmā reize vēsturē, ...

Augstākā tiesa nemaina aizliegumu Pankratovam izceļot no Latvijas

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments atstājis spēkā iekšlietu ministra lēmumu, ar kuru bijušajam Rīgas domes deputātam Ruslanam Pankratovam aizliegts izceļot no Latvijas, informēja tiesā.

Šajā lietā AT pirmo reizi vērtēja jautājumu pa...

ZM plāno saglabāt samazināto PVN likmi svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem

Samazinātā 5% likme svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem ir jāsaglabā arī nākamgad, un Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likuma ir jāievieš kā patstāvīga norma, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) informatīvais ziņojums.

Latvijas Lauksaimniecības kooper...



Komentāri