lv
o4Pet8zcKafbfxkewDHrlNLgYxFKTjbQNMraKBPv
204391

Jelena tikusies ar Ķīnas centrālās bankas vadītāju

Jelena tikusies ar Ķīnas centrālās bankas vadītāju

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena trešdien pirmo reizi personīgi tikusies ar Ķīnas centrālās bankas vadītāju I Ganu, cenšoties stabilizēt abu lielāko pasaules ekonomiku attiecības.

Jalenas un I tikšanās notikusi G20 samita laikā Indonēzijā, kur pirms divām dienām notika ASV prezidenta Džo Baidena un viņa Ķīnas kolēģa Sji Dzjiņpina sarunas.

Jelena un I "apsprieda globālo makroekonomisko un finansiālo attīstību, tostarp problēmas, ko rada augstās un nestabilās enerģijas un patēriņa preču cenas, kā arī apmainījās viedokļiem par ASV un Ķīnas makroekonomiskajām prognozēm," teikts ASV Finanšu ministrijas paziņojumā.

Intervijā, ko Jelena pirms tikšanās sniedza laikrakstam "The New York Times", viņa izteicās, ka izskaidros I jautājumus, kas radījuši Ķīnā satraukumu, tajā skaitā Baidena administrācijas lēmumu ierobežot sensitīvo tehnoloģiju eksportu.

Ministre uzsvēra, ka galveno uzmanību pievērsīs savstarpējo "attiecību stabilizēšanai", vienlaikus atzīstot, ka problēmas pastāv visā abu lielvaru attiecību spektrā.

Sji, otrdien uzrunājot samita dalībniekus, aicināja bagātās valstis "samazināt negatīvos blakusefektus", ko izraisa to monetārā politika.

Lai gan viņš konkrēti nenorādīja uz Vašingtonu, ASV Federālās rezerves, reaģējot uz augsto inflāciju, ir agresīvi paaugstinājušas procentu likmes, tādejādi stiprinot dolāru, bet tas palielina spiedienu uz valstīm, kas atkarīgas no eksporta.

Vecāku sportiskās ambīcijas pārslogo bērnus. Rodrigo Laviņš: 'Tas ir dumji!'
"Nesačkoja". Cītīgs. Tā par savu vienaudzi, 1985. gadā dzimušo Maksimu (vārds mainīts), saka kādreizējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Oskars Bārtulis. Abi kādu laiku spēlēja vienā hokeja klubā. Bārtulis gan nebija klāt "sausajā tre...
VUGD jaunnedēļ pārbaudīs trauksmes sirēnas
Otrdien, 22. novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā pārbaudīs trauksmes sirēnas, iedarbinot tās uz trim minūtēm, kā arī pārbaudīs starp VUGD un elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem noslēgto līgumu darbības izpildi, ...
ISW: Krievija otrdien izmantojusi lielu daļu no tās atlikušajiem augstas precizitātes ieročiem
Krievijas spēki, iespējams, izmantoja ievērojamu daļu no savām atlikušajām augstas precizitātes ieroču sistēmām raķešu triecienos, ko tie vērsa pret Ukrainu 15. novembrī, raksta ASV bāzētā domnīca "Institute For The Study Of War" (ISW).


Komentāri