lv
H3V2ESOy98gwtMXy47em2EyL4D6mN0nqFEO8YpTu
2043508

Valdība atbalsta Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai

Valdība atbalsta Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai

Valdība atbalstījusi Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

ZM ceturtdien, 13.jūlijā iepazīstināja valdību ar informatīvo ziņojumu par Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai.

Valdības ieskatā pievienošanās ļaus iegūt citu valstu pieredzi par veselīgas un uzturvielām bagātas skolēnu ēdināšanas programmas izveidi un praktiski ieviešanu.

Arī ZM norāda, ka Latvijas pievienošanās Skolu ēdināšanas koalīcijai nodrošinās efektīvāku informācijas apmaiņu ar citām valstīm un organizācijām par jautājumiem skolēnu ēdināšanās jautājumiem, piemēram, vietējo pārtikas ražojumu iekļaušanu ēdināšanā mācību iestādēs, ilgtspējīgas pārtikas ķēdes funkcionēšanu kā arī skolēnu izglītības satura sasaisti ar ilgtspējīgu un veselīgu uzturu.

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) atzīmē, ka ēdināšana skolās ir plašs jautājums, kas sevī ietver ne tikai vietējās pārtikas produktu nodrošinājumu skolēniem, bet arī rūpes par skolu jaunatnes veselību un veselīgu ēšanas paradumu veidošanu.

Skolu ēdināšanas koalīcijas dalībvalstīm ir jāizstrādā dokuments, kurā izklāstīts, kādus pasākumus valsts apņemas īstenot, lai sasniegtu koalīcijas mērķus.

Dokumenta sagatavošana ir valstu pašiniciatīva un koalīcijas dalībvalstis pašas izlemj, kādu saturu un īstenošanas pamatprincipus iekļaut tajā. Piedalīšanās koalīcijā neparedz ne finanšu, ne juridiskas, ne arī cita veida saistības.

Šobrīd Skolu ēdināšanas koalīcijā ietilpst vairāk nekā 65 valstis, Eiropas Savienība, Āfrikas Savienība, kā arī vairākas starptautiskās organizācijas – Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), Starptautiskais lauksaimniecības attīstības fonds (IFAD), Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO), Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF), Apvienoto Nāciju Pastāvīgā uztura komiteja (UN Nutrition), Pasaules Pārtikas programma (WFP), Pasaules veselības organizācija (WHO) un citas.

Ir brīnums noticis! Vilcieni no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ kursēs katru dienu

Sabiedriskā transporta padome piektdien nolēmusi no 31.jūlija ieviest pasažieru vilcienu reisus no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ katru dienu, informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Vilciens no rīta kursēs virzienā uz Rīgu, bet vakarā - uz Liepāju...

Latvija noslēgusi vienošanos kravas autopārvadājumu jomā ar Turciju

Latvija noslēgusi vienošanos kravas autopārvadājumu jomā ar Turciju, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Šonedēļ Latvijā notika kārtējā Latvijas-Turcijas kopējās komisijas sanāksme par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem. No Latvijas pu...

airBaltic nosauc pieprasītākos galamērķus no Rīgas jūnijā

Jūnijā pieprasītākie Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" galamērķi no Rīgas bija Parīze, Vīne un Milāna, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Šie galamērķi kļūst aizvien populārāki gan atpūtas, gan komandējumu vajadzībām.

Papildus šiem galamērķiem jūnijā st...



Komentāri