lv
m5YRqSUTjPgtc2J6D1x2HMCdXtPF6QxwgcHhgM65
2043138

Ir pienācis laiks gatavoties jaunajai apkures sezonai - ar ES naudas izmantošanu

Ir pienācis laiks gatavoties jaunajai apkures sezonai - ar ES naudas izmantošanu

Pareizi projektēts malkas šķūnis var ietaupīt tūkstošiem eiro.

Jaunais ir labi aizmirsts vecais. Tagad par ES naudu var celt malkas šķūnīšus!

Vienā no bagātākajām Latvijas pašvaldībām - Ventspilī, Pētera ielā 18, norisinās būvdarbi - esošā šķūņa nojaukšana un jauna malkas šķūņa izbūve.

Galvenie būvdarbi: pamatu izbūve; sienas mūrēšana, apmešana; nesošo koka konstrukciju montāža t.sk. jumta konstrukcijas; grīdu izveidošana visam šķūnim; jumta seguma izveidošana t.sk. lietus renes un visi pieslēguma materiāli, un citi darbi.

Kas jādara, lai veiktu remontdarbus?

Atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai un normatīvajiem aktiem nepieciešams veikt šādas procedūras:

-Pirms darbu uzsākšanas nepieciešams dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums (balsojumam, kura rezultāts ir (50 % +1)) par konkrētu remontdarbu nepieciešamību.

-Pēc pozitīva balsojuma notiek tehniskās dokumentācijas izstrādāšana, ( projekts, piemēram, par jumta seguma nomaiņu, šķūnīša pārbūvi u.c. )

-Iepirkums par būvdarbu veicēja atlasi.

-Kad zināmi būvdarbu veicēju piedāvājumi ( lētākais piedāvājums ), tiek sasaukta atkārtota īpašnieku kopsapulce, kurā tiek balsots par konkrētām izmaksām projekta realizēšanai un, ja mājai nav pietiekams līdzekļu uzkrājums, aizdevuma piesaisti.

-Pozitīva balsojuma rezultātā tiek iesniegti nepieciešamie dokumenti potenciālajiem finansētājiem, banku atteikuma gadījumā, ir iespēja vērsties pie AS "Attīstības finanšu institūcija ALTUM".

-Kad parakstīts līgums ar finansētāju, tālāk seko nepieciešamās procedūras būvdarbu uzsākšanai.

Necepies - izvēlies dzīvot! Kampaņā atgādina par sauļošanās kaitīgumu

43% Latvijas iedzīvotāju ir bažas par savu ādas veselības stāvokli, un katra piektā cilvēka radu un paziņu lokā ir kāds, kuram ir ādas bojājumi vai ļaundabīgs ādas audzējs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktās sabiedriskās dom...

NATO samitā pieņemtie lēmumi ir ar 'plusa' zīmi, vērtē Rinkēvičs un Kariņš
Šonedēļ Viļņā notikušajā NATO samitā pieņemtie lēmumi attiecībā uz Latvijas drošību ir vērtējami ar "plusa" zīmi, piektdien, 14. jūlijā, preses konferencē uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Aidis Tomsons: Kāpēc Dziesmu svētku dziesmās kautrējas pieminēt Dievu?

Pazīstamais radio žurnālists Aidis Tomsons, kurš allaž uzsvēris arī savu piederību kriestiešu kopienai, raisījis diskusiju, uzdodot jautājumu, kāpēc Dziesmu svētku repertuārā iekļautajās dziesmās netiek runāts par Dievu.

Sociālajā tīklā "Facebook" Tomso...



Komentāri