lv
GJrcNkSpbG82iVFfKQL8FlQoIm1UEsG3BYDwMasJ
2038329

Liepājā ar veco sērkociņu fabriku notiek dīvains darījums

Liepājā ar veco sērkociņu fabriku notiek dīvains darījums

Valsts varētu veikt izrāvienu eksporta nozarē, bet nav spēju.

Vai nezinājāt, ka Latvijā rūpniecības uzņēmumi joprojām pieder valstij? Tāds anakronisms pastāv pilsētā, kurā piedzimst vējš!

Plānots ar 9280 eiro sākumcenu pārdot valstij piederošos 10% SIA “Liepājas sērkociņi” kapitāldaļu, liecina SIA “Publisko aktīvu pārvaldītājs “Possessor”” publiskotā informācija oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.

Kompānija “Liepājas sērkociņi” reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 703 726 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. Pēdējos gadus kompānija ieņēmumus no pamatdarbības nav guvusi, kā arī strādājusi ar zaudējumiem, tostarp 2021.gadā kompānijas zaudējumi bija 42 875 eiro apmērā. Finanšu rezultāti par 2022.gadu pagaidām nav publiskoti.

Kurzemes apgabaltiesa 2003.gada 14.augustā pasludināja “Liepājas sērkociņus” par maksātnespējīgiem, bet kompānijas kreditori 2004.gada decembra beigās grozīja lēmumu par uzņēmuma maksātnespējas risinājumu un apstiprināja sanācijas plānu. Savukārt 2007.gadā Kurzemes apgabaltiesa nolēma izbeigt “Liepājas sērkociņu” maksātnespēju. Tiesa konstatēja, ka sanācijas plāna pasākumi ir izpildīti, parādu saistības nokārtotas un maksātnespējas process izbeidzams.

“Liepājas sērkociņu” pamatkapitāls ir 703 726 eiro apmērā, kuru veido 703 726 kapitāldaļas viena eiro nominālvērtībā.

"No fabrikas gandriz nekas nav pāri palicis, viss tiek nojaukts, - šādi par rūpnīcu raksta vietējie blogeri. Fabrikai gājis visādi, kādreiz tur ražotas koka līstītes, tad sērkocini tad mēbeles. Bieži nacis pārtraukt darbību karš un no ta izrietošās sekas bet vienmēr atkal atlabis un turpinājis ražošana. Esot bijis spēcīgs eksport uzņēmums. Lidz 2003. gadā pasludināta maksātnespēja un sākta izdemolēšana. Tagad nezinātājs pat nepateiktu ka tur bijusi tik liela ražotne. Teritoriju izmanto airsoft spēletāji un sīkie narkomaneļi lai iekurītu spice un citus legalās drazas".

Čudars: Vēja turbīnas kļūs par mūsu ikdienu

Latvijā nākotnē jārēķinās, ka vēja turbīnas kļūs par mūsu ikdienu, proti, tās būs mūsu tuvumā, šorīt TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV).

Komentējot jautājumu par iespējami izdevīgāko atjaunojamo ener...

Pie valdības ēkas protestē pret Stambulas konvencijas ratifikāciju, arī politiķi

Ceturtdienas rītā iepretim Ministru kabineta ēkai aptuveni 15 cilvēki sapulcējušies partijas "Suverēnā vara" rīkotajā piketā pret Latvijas pievienošanos tā dēvētajai Stambulas konvencijai.

Kā novērots, piketētāju vidū ir arī politiķi Jūlija un Vjačeslav...

Sēras Latvijas sportā! Miris jaunatnes basketbola organizētājs Imants Pļaviņš

Mūžībā devies Latvijas jaunatnes basketbola organizētājs un treneris Imants Pļaviņš, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pļaviņš strādāja basketbolā kopš 1956.gada gan kā jauniešu komandu treneris, gan tiesnesis un spēļu komisārs. Pēc Latvijas ne...



Komentāri