lv
umlL54Dt03Ms3tWcpPMb8j2QPiZIrhAiirPAkl1X
203180

Šodien notiks tikšanās ar rakstnieci Gundegu Repši

Šodien notiks tikšanās ar rakstnieci Gundegu Repši

Andreja Upīša memoriālajā muzejā šodien plkst.18 notiks tikšanās ar rakstnieci Gundegu Repši, informēja muzeja speciālists Arnis Koroševskis.

Viņš atzīmē, ka Repše ir viena no ievērojamākajām mūsdienu latviešu rakstniecēm. Starp viņas darbiem ir seši stāstu krājumi, 12 romāni, biogrāfiskās esejas par dzejnieku Ojāru Vācieti un latviešu māksliniekiem Līgu Purmali, Džemmu Skulmi un Kurtu Fridrihsonu, vairākas publicistiska žanra grāmatas.

2022.gads rakstniecei ir īpašs, jo aprit 35 gadi kopš debijas grāmatas - stāstu krājuma "Koncerts maniem draugiem pelnu kastē", vienlaikus šajā gadā izdots romāns "Sarunas ar sīko", publicistikas krājums "Naži betonā" un sadarbībā ar literatūrzinātnieci Anitu Rožkalni tapusī monogrāfija "Brīvības vektori".

Repše ir arī vēstures romānu sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" un biogrāfisko romānu sērijas "Es esmu…" iniciatore un idejas autore. Jaunākajā sērijā Repše patlaban raksta romānu par rakstnieci Annu Brigaderi.

Viesnīcnieki apmulsuši; šobrīd nozarē daudz neskaidrību

Patlaban viesnīcu nozarei ir neskaidrības par plānotā tūrisma nodokļa izlietojumu un par iekasēšanas nosacījumiem attiecībā uz apartamentu izīrētājiem, norādīja aptaujātie viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcas "Monika Centrum Hotels" vadītājs Ruslans Jamcinskis...

Dž. Dž. Džilindžers vadīs pikantu raidījumu - Dziļi ar Džili

Jau šo sestdien, 19. novembrī, kanālā TV6 pLKST. 22:00 būs skatāms jauns sarunu raidījums “Dziļi ar Džili”, kurā septiņu raidījumu garumā tiks apskatīti un šķetināti piparoti temati – par un ap seksu, ziņo TV3.

Pie Džilindžera viesosies dažādas personīb...

Vēstnieks: Krievijai ilgstoši bombardējot Ukrainas rietumus, kaut kā nokrišana Polijas teritorijā bija neizbēgama

Krievijai ilgstoši bombardējot Ukrainas rietumus, kaut kā nokrišana Polijas, NATO teritorijā bija neizbēgama, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns.

Patlaban joprojām notiek situācijas attīstība, ir zinā...



Komentāri