lv
XUcxJHG4SiMRw8T9EtU4hDYWMpPKpMA534rxaGuZ
2031473

Topošie muitas un nodokļu speciālisti saņems atlaides studijām RTU

Topošie muitas un nodokļu speciālisti saņems atlaides studijām RTU

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) no jaunā studiju gada konkursa kārtībā piešķirs studiju maksas atlaides 30 topošajiem muitas un nodokļu administrēšanas bakalaura programmas studentiem, informēja RTU.

Studiju maksas atlaides ieviešana palielinās gan studējošo motivāciju, gan studentu un absolventu skaitu, pārliecību pauda universitāte.

RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāns Aldis Čevers uzskata, ka mūsdienu ģeopolitiskajos apstākļos tieši muitas dienests un muitas darbinieki ikdienā veic uzdevumus, kas stiprina iekšējo drošību Latvijā un Eiropas Savienībā - nodrošina nodokļu un nodevu pilnvērtīgu iekasēšanu, novērš akcīzes preču kontrabandu un kontrolē stratēģiskās nozīmes preču pārvietošanu pāri muitas robežām, kā arī nodrošina sankciju piemērošanu preču importā un eksportā.

Studiju programmas absolventi strādā ne tikai Valsts ieņēmumu dienestā, bet arī citu valstu muitas un nodokļu administrācijās, citās Latvijas valsts pārvaldes un drošības iestādēs, bankās un auditorkompānijās, loģistikas un transporta uzņēmumos, kā arī Eiropas Savienības un Pasaules Muitas organizācijas struktūrvienībās.

Ķirsis: Rīgas domē nav kompromisa gara par turpmāko sadarbību

Politiskā līmenī kompromisa gars par turpmāko sadarbību Rīgas domē vēl nav dzimis, tā pēc šodien notikušās Rīgas domes frakciju "Par/Progesīvie" (PP) un "Jaunā vienotība" (JV) tikšanās aģentūrai LETA pauda galvaspilsētas mēra pienākumu izpildītājs Viln...

Atcelti peldēšanās aizliegumi trīs peldvietās

Veselības inspekcija (VI) atceļ peldēšanās aizliegumu Dubultu, Asaru un Kauguru peldvietās, pavēstīja inspekcijā.

Dubultu, Asaru un Kauguru peldvietās ūdens mikrobioloģiskie rādītāji atbilst normai, un VI šajās peldvietās atceļ noteikto peldēšanās aizli...

Pirmoreiz kopš 1984. gada Latvijā konstatēts ligzdojošs mājas apogu pāris +FOTO

Teju pēc 40 gadu pārtraukuma Latvijā ir konstatēts ligzdojošu mājas apogu pāris, kas pašlaik jaunatklātajā ligzdvietā Zemgalē jau aprūpē savus pēcnācējus, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) komunikācijas speciāliste Kitija Balcare.

Latvij...



Komentāri