lv
rPEQ11h73qSUcB2YLyhDdogYaqqev0EVaBgrep5d
2031126

Daina Kantāne: Vai Latvijā beidzot nebūtu laiks ieviest ceļa zīmi 'Melnais punkts'?

Daina Kantāne: Vai Latvijā beidzot nebūtu laiks ieviest ceļa zīmi 'Melnais punkts'?
Latvija ir trešā valsts Eiropas Savienībā pēc ceļa satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita 2022. gadā. Ir redzams, ka daļa negadījumu notiek vienās un tajās pašās vietās, ko mēdz saukt par satiksmes "melnajiem punktiem". Vairākās Eiropas valstīs tie tiek īpaši atzīmēti ar ceļa zīmēm, lai brīdinātu autobraucējus. Latvijā šādu punktu uzskaite notiek, bet informācija ir speciāli jāmeklē, turklāt ir vairākus gadus veca. Šādas ceļa zīmes ieviešana uz Latvijas ceļiem būtu svarīga gan kā preventīvs instruments satiksmes drošībai, gan īpaši nozīmīga, lai informētu tūristus, kas ar automašīnu dodas apceļot Latviju, kā arī vietējos autobraucējus, kas retāk brauc konkrētus ceļa posmus.
Neilands pēc izcila snieguma «Tour de France» posmā izcīna ceturto vietu
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands otrdien izcīnīja ceturto vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" desmitajā posmā.
Arī Ventspils pašvaldība ar stipendijām mēģina piesaistīt jaunos pedagogus

Arī Ventspils pilsētas pašvaldība ar stipendijām pedagoģiskās izglītības programmās studējošajiem mēģina piesaistīt skolām jaunus pedagogus.

Kā informēja Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Jana Bakanauska, konkursa kārtībā piešķirs stipendijas tie...

Jaunievēlētais LOK prezidents: Mums sportā trūkst diženuma

Latvijas sporta sabiedrība ir sadrumstalota un tai trūkst diženuma, uzskata jaunievēlētais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks.

Jau ziņots, ka LOK ārkārtas Ģenerālajā asamblejā otrdien par organizācijas prezidentu uz nepilnu termiņ...



Komentāri