lv
SVjVjvmZL3B394LFLSUYJ9v6pJQxfvTfmXLUb5N1
2030438

Studē drosmīgi – LU vasaras uzņemšana pamatstudiju programmās jau sākas

Studē drosmīgi – LU vasaras uzņemšana pamatstudiju programmās jau sākas

Par visatzītāko studiju programmu kļuvusi "Datorzinātnes" - to ieteikuši 153 darba devēji.

Jūlijā sākas vasaras uzņemšanā Latvijas Universitātes (LU) koledžas un bakalaura studiju programmās 2023./2024. akadēmiskajam gadam. Elektroniskā pieteikšanās vienotajā uzņemšanā portālā Latvija.lv un klātienē noritēs līdz 24. jūlijam, ziņo Kellija Virse (LU Komunikācijas departaments).

“Būt studentam, būt LU saimē – tas ir gan ceļš uz aizraujošu piedzīvojumu, gan solis pretī izaugsmei. Pateicoties LU mērķtiecīgai un daudzpusīgai attīstībai, mēs piedāvājam plašu studiju programmu klāstu, studijas augsti kvalificētu pasniedzēju vadībā, mūsdienīgu studiju vidi LU Akadēmiskajā centrā un augstu studiju standartu – ik gadu par to pārliecinās vairāki tūkstoši jauniešu, kuri pievienojas mūsu saimei. Studē drosmīgi, izvēlies LU!” aicina LU rektors Indriķis Muižnieks.

LU sniedz iespēju studentiem iegūt, stiprināt un paplašināt savas zināšanas un prasmes plašā zinātņu spektrā – dabaszinātnēs, humanitārajās un mākslas zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs un sociālajās zinātnēs.

Pirms pieteikšanās aicinām iepazīties ar vispārējiem uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. Iespējams var noderēt LU piedāvātie sagatavošanās kursi.

Ja reflektants beidzis vidusskolu, sākot no 2004. gada, viņš piedalās kopējā konkursā, pamatojoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem. Ja nepieciešamie centralizētie eksāmeni nav nokārtoti vai arī reflektants/-e vēlas uzlabot to rezultātu, centralizētos eksāmenus var nokārtot LU Pirmsstudiju mācību centrā.

Iesniegt pieteikumu koledžas un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas augstkolu Vienotās uzņemšanas punktos. Elektronisko pieteikšanās iespēju var izmantot tie reflektanti, kuri ir 2019.–2023. gada vidusskolu absolventi.

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana (2019. - 2023. gada vidusskolu absolventiem): no 14. jūlija līdz 24. jūlijam plkst. 16.00 Latvijas valsts portālā.

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē: pieteikšanās no 14. jūlija līdz 24. jūlijam plkst. 16.00 Latvijas valsts portālā, pieteikuma apstiprināšana no 18. jūlija līdz 24. jūlijam augstskolu uzņemšanas punktos.

Pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē: no 18. jūlija līdz 24. jūlijam augstskolu uzņemšanas punktos.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē www.gribustudet.lv
Gutkovskis pievienojas Dienvidkorejas klubam Tedžonas Citizen

Latvijas izlases futbolists Vladislavs Gutkovskis otrdien oficiāli pievienojās Dienvidkorejas spēcīgākās līgas klubam Tedžonas "Citizen", vēsta viņa jaunā komanda.

"Zinu, ka "Citizen" ir komanda ar ļoti augstiem mērķiem un vīzijām," komandas mājaslapā ...

Arī lauksaimnieki aicina neatbalstīt Dabas atjaunošanas regulu

Atklātā vēstulē, ko parakstījušas 17 Latvijas lauksaimniecības nevalstiskās organizācijas (NVO), Eiropas Parlamenta (EP) deputāti aicināti neatbalstīt Dabas atjaunošanas regulu, informēja organizāciju pārstāvji.

Lauksaimnieku NVO uzsver, ka priekšlikumo...

Mediķi aicina aktīvāk izmantot valsts apmaksātās vēža profilaktiskās pārbaudes

Latvijā saslimstība ar vēzi ir augstāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES). Iedzīvotāju atsaucība un interese veikt krūts un kolorektālā jeb zarnu vēža skrīningu Latvijā salīdzinājumā ar ES vidējiem rādītājiem ir zemāka. ES mērķis ir panākt, lai līdz 2...



Komentāri