lv
dmpcsDUZrD5kv6lChIrRByIEE9jYbmJFWYVd0uen
2027177

«Ulbrokas pērle» palīdzējusi Dziesmu svētku norisei un aicina ciemos

«Ulbrokas pērle» palīdzējusi Dziesmu svētku norisei un aicina ciemos

Inovatīva celtniecība un entuziasti ienes kultūru Ropažu novadā.

Šajās karstajās dienās Ulbrokā, Ropažu novada vietējo iedzīvotāju un viesu vidū popularitāti ieguvušajā kultūras centrā "Ulbrokas pērle" ir jaunums. Tas ir "grāmatu krustojums" - iespēja apmainīties ar grāmatām, skaisti noformēts stends zem nojumes. Paņemiet sējumus no savas bibliotēkas un paņemiet to, kas jums patīk.

"Pērle" ieguva titulu "Gada būve" 2020. gadā. Kopējā ēkas platība ir 4954,8 m2. Kultūras centrs “Ulbrokas pērle” ir vieta dažādu žanru un stilu kultūras pasākumiem.

Zem kupolveida jumta izvietotas divas koncertzāles – Lielā zāle ar lielisku akustiku, un Mazā zāle. “Ulbrokas Pērlē” atrodas arī konferenču zāle "Zaļā klase", Dzimtsarakstu nodaļa ar laulību zāli un Ulbrokas bibliotēka. Tās atklāšanā piedalījās koris "Latvija", diriģents Māris Sirmais un grupa "Da Gamba".

“Ulbrokas Pērles” āra teritorijā atrodas tēlnieka Kārļa Īles veidotā strūklaka izgaismota vakara stundās, kas kļuvusi par iecienītu fotosesiju vietu.

Pagājušajā nedēļā Dziesmu un deju svētku ietvaros kultūras pilī notika Latviešu skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts".

Stopiņu pagasta amatiermākslas kolektīvi - Jauktais koris "Ulbroka", koris Madara, SDK ULENBROKS, VPDK LUSTE, VPDK "Stopiņš", JDK Pastalnieki, DILLE Stopiņu novada amatierteātris, Tlms Ulbroka, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skola koklētāju ansamblis TĪNE jaunākā un vecākā grupa - ir tradīcijas kopēji.

Krišs ZIVERTS

Pieaudzis digitālās ekonomikas attīstības centra konsolidētais apgrozījums

"Digitālās ekonomikas attīstības centrs" pērn strādāja ar 9,995 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18% un bija 828 163 eiro, liecina "Firmas.lv".

Tikmēr pats SIA "Digitālās ekonomikas a...

Vārkavas baznīcā rekonstruē senu lustru
Vārkavas baznīcā, pateicoties ziedotāju no visas Latvijas aktivitātei, nupat atjaunota sena lustra. Tā vairāk nekā 100 gadu garumā rotājusi dievnama telpas, taču laika zobs darīja savu un radās bažas par lustras tālāko likteni. Iesaistoties topošajiem ...
Aspazijas mājā Dubultos varēs apskatīt Maģiskās jūras būtnes

13.jūlijā plkst.15.00 Aspazijas mājas izstāžu zālē tiks atklāta izstāde "Maģiskās jūras būtnes. Kur tās mīt?". 4. Starptautiskās mākslas biennāles "Marīna 2023" ietvaros rīkotā ekspozīcija atklās Aspazijas radīto jūras pasauli, kurā mīt dažādas mītiska...



Komentāri