lv
hABw2SWUldtc8AxMTLwgaInXNOfQ9rdDFhlRVTtU
2026484

Latvijas Ukraiņu biedrība atklājusi, ko tā sagaida no NATO samita

Latvijas Ukraiņu biedrība atklājusi, ko tā sagaida no NATO samita

Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche" cer, ka NATO samitā Viļņā šonedēļ tiks noformulēti konkrēti soļi, kas Ukrainai ir jāsper, lai tā tiktu uzņemta aliansē.

Organizācijas valdes priekšsēdētāja Oksana Sičko norāda, ka Ukrainas bruņotie spēki būtu liels ieguvums NATO, jo tajos dien vismaz 700 000 sagatavotu kareivju ar reālu kaujas pieredzi.

Vienlaikus konfederācija uzsver, ka augstu novērtē Latvijas sniegto daudzveidīgo palīdzību Ukrainai, tajā skaitā Saeimas paziņojumu ar aicinājumu uzņemt Ukrainu NATO. "Mēs pateicamies par šo pozīciju un pilnībā to atbalstām," norāda "Viche" valdes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, šonedēļ Viļņā norisināsies NATO samits, kurā viena no prioritātēm būs NATO ilgtermiņa politisko attiecību ar Ukrainu stiprināšana, kā arī NATO praktiskā atbalsta stiprināšana. NATO dalībvalstu un valdību vadītāji plāno arī pārrunāt Ukrainas ceļu uz dalību NATO.

Pirms NATO samita sešu valstu spīkeri pieņem paziņojumu Ukrainas atbalstam dalībai aliansē
Gatavojoties šonedēļ Viļņā gaidāmajam NATO samitam, sešu valstu – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Vācijas –parlamentu spīkeri pieņēmuši paziņojumu Ukrainas atbalstam dalībai NATO, informēja Saeimas preses dienestā.
Svētdien uz Latvijas ceļiem cietuši 17 cilvēki - seši velosipēdisti

Aizvadītās nedēļas pēdējā dienā satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši 17 cilvēki, tostarp seši velosipēdisti un divi elektrisko skrejriteņu vadītāji, informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopumā diennakts laikā reģistr...

Atbalstot remigrantus, Rīgas pašvaldība piešķirs 1845 eiro pabalstus

Atbalstot remigrantus, Rīgas pašvaldība piešķirs 1845 eiro pabalstus, - tas paredzēts saistošo noteikumu projektā "Diasporas relokācijas atbalsta programma", kuru nākamnedēļ plāno skatīt Rīgas dome.

Pabalstu mērķis ir atbalstīt Latvijas remigrantus, kur...



Komentāri