lv
dVHplD2hGVVpp7rhB5bdYVxQ1wHQeQ15weh54ALY
202564

Gupalo un Osokina klavieres papildinās Tautas frontes muzeju

Gupalo un Osokina klavieres papildinās Tautas frontes muzeju

Tautas frontes muzejā šodien plkst.18 notiks pasākums "Brīvības klavieres", kurš veltīts muzeja krājuma visjaunākajam ieguvumam - mūziķu Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina dāvinātajām klavierēm "Україна", informēja muzeja vadītāja Anna Zeibārte.

Viņa akcentē, ka klavieres, kas šāgada 27.martā pēc abu mūziķu ierosmes tika novietotas Kronvalda parkā iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, kļuvušas par protesta un atbalsta simbolu. Mākslinieki Mārtiņš Aizpurvs un Mārtiņš Dziļums tās arī apgleznoja Ukrainas karoga krāsās.

Akcijas autori aicināja publiski pieejamās klavieres izmantot protesta paušanai pret Krievijas agresiju un izrādīt atbalstu ukraiņu tautai. Sākotnēji iecerētais akcijas laiks bija divi mēneši, bet, karam turpinoties un redzot, cik aktīvi klavieres izmanto dažādu Ukrainas atbalsta akciju dalībnieki, tai skaitā ukraiņu mūziķi, tās tika atstātas sākotnējā vietā.

Pasliktinoties laikapstākļiem un tuvojoties ziemai, tika lemts simbolisku nozīmi ieguvušo instrumentu dāvināt Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam (LNVM). Klavieres radušas mājvietu LNVM Tautas frontes muzeja ekspozīcijas telpās, simboliski papildinot Trešās atmodas laika atainojumu ar mūsdienu akcentiem.

Pasākumā "Brīvības klavieres" piedalīsies mūziķe Gupalo, pianists Osokins, dzejnieks Emīls Buiķis un pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Meteoroloģiskā rudens pēdējā dienā daudzviet uzspīdēs saule

Trešdiena, 16.novembris, Latvijā būs meteoroloģiskā rudens pēdējā diena, jo turpmākajās diennaktīs vidējā gaisa temperatūra valstī gaidāma zemāka par nulli - sāksies meteoroloģiskā ziema.

Sinoptiķi prognozē, ka trešdiena būs pārsvarā mākoņaina, tomēr da...

Edamame pupas, lupīnas un citi neierastie pākšaugi. Uztura speciālistes stāsts
Rakstu sērijā par pākšaugiem iepazināmies ar pupām, zirņiem, lēcām un soju. Šo augu nosaukumi mūsdienās izbrīnu neraisa. Dažreiz tomēr gadās restorāna ēdienkartē ieraudzīt dīvainas pupiņas, kuru nosaukums nav dzirdēts. Citreiz jāsāk domāt, vai tas, kas...
Aizsardzības ministrs: Pēc Polijā nokritušās raķetes drošības situācija Latvijā nav mainījusies
Pēc Krievijā ražotas raķetes nokrišanas Polijā, netālu no Ukrainas robežas, nogalinot divus cilvēkus, drošības situācija Latvijā nav mainījusies. Latvijas iedzīvotāji pēc šī notikuma var justies droši. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” ...


Komentāri