lv
9G1ic9jD1GcHFdYXmdSsiAlZNa1DW6ioUssrWwbJ
2022118

Latvijas U-20 basketbolisti EČ B divīzijas turnīrā uzvar Somiju (VIDEO)

Latvijas U-20 basketbolisti EČ B divīzijas turnīrā uzvar Somiju (VIDEO)

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase sestdien Eiropas čempionāta B divīzijas otrajā mačā pārspēja vienaudžus no Somijas.

Latvieši izcīnīja uzvaru ar rezultātu 90:66 (20:18, 26:17, 14:18, 30:13).

Freds Bagatskis ar 29 gūtajiem punktiem bija pārliecinoši rezultatīvākais Latvijas izlasē, kamēr 14 punktus pievienoja Rihards Vāvers un Pēteris Pinnis, kurš arī sakrāja astoņas atlēkušās bumbas.

Somijas valstsvienībā 12 punktus guva Olivers Kandens.

Piektdien pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 57:65 papildlaikā piekāpās Nīderlandei, bet Somija ar 66:76 zaudēja Šveicei.

Apakšgrupu turnīra turpinājumā latvieši tiksies ar Albānijas un Šveices izlasēm. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un turpinās cīņu par trīs ceļazīmēm uz A divīziju.

Komandā iekļauti spēlētāji ar pieredzi Latvijas - Igaunijas līgā un Nacionālajā līgā, kā arī Itālijas un Vācijas otrajā līgā un ASV studentu basketbolā. Septiņi spēlētāji jau piedalījušies vismaz vienā Eiropas jaunatnes čempionātā, bet pieciem šādas iespējas atņēma Covid-19 pandēmija.

Latvijas U-20 basketbolisti aizvadīja pārbaudes spēles ar Ukrainas (78:67), Gruzijas (76:68), Polijas (81:74 un 68:74) un Lietuvas (41:79 un 49:63) U-20 izlasēm.

Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 16.jūlijam notiks Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

Galvenajam trenerim Dāvim Čoderam palīdz treneri Jevgēnijs Kosuškins un Artūrs Bērziņš.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Markuss Lastiņš ("Ogre"), Rainers Ļisicins ("Gulbenes Buki"/BJSS), Kristofers Karlsons ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Otto Fārenhorsts ("BBall Loewen", Vācija), Rihards Berkolds (RSU/"VEF Rīga"), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Freds Bagatskis (Teksasas Ārlingtonas Universitāte, NCAA), Mārcis Osis, Daniils Smirnovs, Andrejs Bikovs (visi - LU/"BS Rīga"), Rihards Vāvers (Kvinepiekas Universitāte, NCAA), Ričards Kļanskis ("Capo d’Orlando", Itālija).

Necīnies pret latvāņiem? Ķekavas novadā vari saņemt sodu līdz 3000 eiro

Ķekavas novada zemju īpašniekus pašvaldība aicina pļaut latvāņus.

Kā uzsver pašvaldības Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa, sākoties latvāņu ziedēšanas laikam, Reģionālā pašvaldības policija sākusi nekustamo īpašumu apsekošanu. Privātīpašnie...

Sinoptiķi izteikuši prognozes par nākamo nedēļu Latvijā - sola siltu laiku

Nākamā nedēļa Latvijā būs silta un brīžiem līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dziesmu un deju svētku nedēļā laika apstākļi bijaļoti mainīgi - brīžiem lija stipri un pūta brāzmains vējš, bet citbrīd spīdēja saule un laiks...

Krūmiņa izcīna bronzu pasaules čempionātā paravieglatlētikā

Latvijas titulētā parasportiste Diāna Krūmiņa svētdien Parīzē pasaules čempionātā paravieglatlētikā izcīnīja bronzas medaļu diska mešanā.

Sacensības diska mešanā F55 grupā Krūmiņa startēja kā piektā un pirmajā mēģinājumā ar 24,55 metru tālu metienu kļuv...



Komentāri