lv
B7PItk7iP09G6eGd1wHaFS6lTZ9kKF8nvj2oShkd
2007356

Tieslietu padome vērtēs zemesgrāmatu nodaļu reformas rezultātus

Tieslietu padome vērtēs zemesgrāmatu nodaļu reformas rezultātus

Piektdien, 7.jūlijā, Tieslietu padomes sēdē Tieslietu padomes Tiesu efektivitātes stiprināšanas darba grupa ziņos par reformas rezultātiem attiecībā uz zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu integrāciju rajona (pilsētas) tiesās, informēja Tieslietu padomes sekretariāta Padomniece komunikācijas jautājumos Lana Mauliņa.

Ar 2019.gada 1.jūniju zemesgrāmatu nodaļu tiesnešus iekļāva rajona (pilsētas) tiesu sastāvos, lai paaugstinātu tiesu efektivitāti, samazinātu noslodzi un lietu izskatīšanas termiņus kā arī, lai nodrošinātu tiesnešu specializāciju.

Tieslietu padome plāno iecelt arī Zemgales rajona un Kurzemes rajona tiesu priekšsēdētājus. Uz Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja amatu kandidē Zemgales rajona tiesas tiesnese Iveta Salaka. Savukārt uz Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja amatu - Kurzemes rajona tiesas tiesneši Madars Plepis un Lolita Laure. Ar amatu kandidātu koncepcijām var iepazīties šeit.

Tieslietu padome apspriedīs jautājumu par plānotajām Latvijas Universitātes iekšējās struktūras izmaiņām un to ietekmi uz Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kā arī juridiskās izglītības nākotni Latvijā.

Rīgas domē turpinās politiķu plūkšanās

Lai gan ir sāktas sarunas par iespējamo sadarbību, šodien Rīgas domē turpinājās nesaskaņas starp bijušajiem koalīcijas partneriem frakcijām "Par/Progresīvie" (PP), "Jaunā vienotība" (JV), "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) un "Ko...

TIEŠRAIDE: Ungārija - Latvija. Eiropas Sudraba līgas volejbolā fināla spēle
Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtdien Ungārijas pilsētā Bēkēščabā tiekas ar mājinieku valstsvienību pirmajā no divām finālspēlēm Eiropas Sudraba līgā. Maču tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv.
Vaikule festivālā sola kāpt uz skatuves ar spožākām Latvijas zvaigznēm

"Laima Rendezvous Jūrmala" organizatori ar prieku paziņo par daudzu Latvijas mākslinieku klātbūtni festivālā. Šogad visas festivāla dienas skatītājus priecēs daudzi talantīgi pašmāju mākslinieki, piešķirot vēl vairāk spilgtuma un krāšņuma festivāla pro...



Komentāri