lv
4wHKnjUmdReqmxH2wCfQPbPYxeWcJ4xQb3XzHLh9
2001524

Latvijas karavīri turpinās šķirt naidīgos albāņus un serbus Kosovā

Latvijas karavīri turpinās šķirt naidīgos albāņus un serbus Kosovā

Valdība pagarina NBS miera uzturēšanas kontingenta mandātu.

Latvijas militārpersonas KFOR misijā Kosovā sāka piedalīties vēl pirms Latvijas iestāšanās NATO 2004.gadā un pirms bijušās Dienvidslāvijas provinces neatkarības pasludināšanas 2007.gadā.

Otrdien pēc aizsardzības ministres Ināras Mūrnieces ierosinājuma valsts turpinās latviešu vienības darbību valstī, kur notiek starpkopienu sadursmes starp serbiem un albāņiem.

Šobrīd Latvija piedalās operācijā RC-E (Regional Command – East) Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vadītajā daudznacionālajā bataljonā vienas vieglās kājnieku rotas sastāvā. NBS kontingenta skaitliskais sastāvs šobrīd ir 137 karavīri un tas nepārsniegs 160 karavīrus.

Galvenie Latvijas kontingenta uzdevumi ir patrulēšana, savu spēku aizsardzība (Force Protection), savu kaujas spēju uzturēšana (pašapmācība) un ātrās reaģēšanas spēku uzdevumu pildīšana. ASV ir svarīgs Latvijas stratēģiskais partneris, ar kura atbalstu tiek stiprināta Latvijas valsts aizsardzība un drošība, līdz ar ko no politiskā viedokļa Latvijas apņemšanās turpināt sniegt atbalstu stratēģiskajam partnerim tiktu augsti novērtēta.

Saskaņā ar Latvijas ārpolitikas un attīstības sadarbības prioritātēm Latvijai kopumā ir būtiska Rietumbalkānu reģiona stabilizēšana un integrēšana ES politiskajā, ekonomiskajā, sociālajā un arī drošības telpā. Lai arī situācija Kosovā ir būtiski uzlabojusies, Kosovai vēl paveicami vairāki nozīmīgi soļi ceļā uz tiesiskas un demokrātiskas valsts izveidi.

Kosova šobrīd ir potenciālā kandidātvalsts pievienošanās sarunām ar ES. Lai veicinātu ES iekšējo, ārējo drošību, kā arī ES jēgpilnu paplašināšanos un integrāciju, ir svarīgi turpināt Latvijas dalību KFOR, kas ir starptautiski pamanāms un vērtīgs ieguldījums ES drošībā.

Miris latviešu ķirurgs - starptautiski atzīts eksperts

Nomiris latviešu ķirurgs ortopēds Kristaps Juris Keggi, apstiprināja Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

Keggi nākamā gada 9.augustā būtu svinējis 90.jubileju. Viņš bija LĀB Goda biedrs, Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda loceklis, Rīgas Stradiņa universitāte...

VEF Rīga pretinieces FIBA Čempionu līgā noskaidrotas

Latvijas čempione "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas C apakšgrupā tiksies ar Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka" un Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo", noskaidrojās trešdien notikušajā izlozē.

Ceturtā grupas dalī...

LTA apgalvo: Sācies cenu kritums. Vai tiešām?

Piena produktu grupā salīdzinot ar pagājušā gada jūniju kopumā vērojams cenu kritums visām precēm.

"Šā gada otrais ceturksnis, salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni un pagājušā gada šādu pašu periodu uzrāda, ka ir noticis gan būtisks cenu kritums, gan ...



Komentāri