lv
QR3dznJQlH8LtSQj2skAFqdkNEU75XckUt9oK6G0
2001079

Latvijā vizītē ieradīsies UNESCO pārstāvis kultūras jomā

Latvijā vizītē ieradīsies UNESCO pārstāvis kultūras jomā

Atsaucoties aicinājumam klātienē izzināt Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas iekļauta UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, sestdien, 8.jūlijā, Latvijā vizītē ieradīsies UNESCO ģenerāldirektores vietnieks kultūras jautājumos Ernesto Ottone, informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Plānots, ka sestdien UNESCO pārstāvis apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB), kur tiksies ar tās direktoru Andri Vilku un viņa komandu, lai pārrunātu UNESCO un LNB kopējās darbības līnijas un bibliotēkas vērienīgo projektu "Latviešu grāmatai 500". Ottone kā dāvinājumu pasniegs grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

Savukārt svētdien, 9.jūlijā, Ottone piedalīsies augsta līmeņa diskusijā ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas kultūras ministriem par Ukrainas kultūras mantojuma aizsardzību Krievijas armijas iebrukuma laikā.

Svētdien iecerēta arī tikšanās ar Latvijas kultūras ministru, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas prezidentu Nauri Puntuli (NA), lai apspriestu Latvijas kultūrpolitikas sasaisti ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, Latvijas ratificētās UNESCO kultūras jomas konvencijas un Latvijas dalību UNESCO sadarbības tīklos.

Dziesmu un deju svētku noslēdzošajā dienā Ottones tiksies arī ar Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Signi Pujāti, Latvijas Universitātes Lībiešu institūta direktori Valtu Ernštreitu un Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieci Lolitu Ozoliņu. Tikšanās būs veltīta Latvijas pieredzei nemateriālā kultūras mantojuma, tostarp Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un kultūrtelpu attīstībā.

Iecerēts, ka vizītes laikā Ottone apmeklēs arī Rakstniecības un mūzikas muzeja ekspozīciju "Dziesmu svētku telpa", Rīgas vēsturisko centru, Latvijas Arhitektūras muzeju, kā arī apmeklēs deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" un noslēguma koncertu "Kopā augšup".

Graudiņa/Samoilova "Elite 16" turnīru Šveicē sāk ar uzvaru

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Šveices pilsētā Gštādē ar uzvaru uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.

Kvalifikācijas pirmajā spēlē ar sesto numuru izsētais...

Latvijas U-20 basketbolistes pārbaudes spēlē sagrauj ukrainietes

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase otrdien pārbaudes mačā Rīgā sagrāva Ukrainas vienaudzes, pirmajās divās ceturtdaļas pretiniecēm ļaujot gūt vien astoņus punktus.

Latvijas basketbolistes, kuras gatavojas Eiropas A divīzijas čempionātam, bija pār...

Deičmanam 34.vieta Eiropas junioru čempionātā 200 metru kompleksajā peldējumā

Latvijas peldētājs Nikolass Deičmans trešdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā ierindojās 34.vietā 200 metru kompleksajā peldējumā.

Latvijas kvartets distanci veica divās minūtēs un 10,37 sekundēs, pusfinālam nekval...



Komentāri