lv
9vMKRdqJZbJ4jPIA8LPtWVqPMVEK1YsoRf8jNRbi
2000637

Vietām Latvijas mežos sākušas augt sēnes

Vietām Latvijas mežos sākušas augt sēnes

Pēc lietus pēdējās dienās vietām Kurzemē un Vidzemē sēņotāji jau salasījuši šīs sezonas pirmās gailenes, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele.

Viņa uzsver, ka būtiskākais nosacījums sēņu augšanai ir pietiekams mitrums. Ja sēņotne ir kārtīgi izmirkusi un ir mēreni silts, tad sēņu sezona var sākties.

Pašlaik lietus nav vienmērīgi skāris visu Latviju. Tur, kur ir bijušas stiprākas lietusgāzes, tur arī sēnes jau sākušas augt, galvenokārt, Kurzemē un vietām Vidzemē, piebilst mikoloģe.

Analizējot laikapstākļu prognozi turpmākajām nedēļām, tā varētu būt sēņu augšanai labvēlīga, pieļauj Dāniele.

Jākoncentrējas uz problēmām, nevis ministra nomaiņu, pauž jaunie zinātnieki
Šobrīd jākoncentrējas uz dziļi iesakņojušos problēmu risināšanu, nevis uz personāla maiņu, uzsver Latvijas Jauno zinātnieku apvienība (LJZA).
Dziesmu un deju svētku koncertu tiešraides varēs vērot astoņās Rīgas apkaimēs

Nedēļas nogalē no 7. līdz 9. jūlijam Rīgas apkaimēs varēs vērot XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncertu tiešraides, informē Rīgas pašvaldība.

Galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs arī Dziesmu un deju svētku restor...

Jānis Citskovskis kļuvis par superministru

Valsts kanceleja nav pakļauta politiskajam regulējumam un kļūst augstāka par citiem.

Valsts kancelejas nolikums otrdien apspriests Ministru kabineta sēdē. Projekts paredz "precizēt Valsts kancelejas mērķus, funkcijas, uzdevumus, kompetences atbilstoši e...



Komentāri