lv
J8if6suXFHkVHwCgs6Oj5fDquWuZAm1tIJdIo14I
1999549

Atcerieties visu: Dagdas un tās apkaimes kapsētas tiks digitalizētas

Atcerieties visu: Dagdas un tās apkaimes kapsētas tiks digitalizētas

Būs iespēja ierasties gleznainajā Latgales nostūrī, lai pieminētu savus tuviniekus.

Drīzumā varēs sarīkot kapu svētkus tiem, kuri vēl nezina, kur Latgalē apbedīti viņu tuvinieki.

Dati būs pieejami jebkuram iedzīvotājam, līdz ar to gan iedzīvotāji, gan dzimtu pētnieki no Latvijas un ārvalstīm var iesaistīties senu apbedījumu, apbedījumu bez pieminekļiem atpazīšanā un informācijas papildināšanā, skaidro pašvaldībā.

Projekta gaitā tika uzmērītas Dagdas, Andrupenes un Andzeļu kapsētu teritorijas, fiksējot katru apbedījuma vietu un uzrakstus uz pieminekļiem. Tika digitalizētas kapsētu grāmatas un arhīvu dokumenti, tādā veidā apkopojot visu informāciju vienā sistēmā ar detalizētu karti.

Krāslavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iesūtīt informāciju par neprecizitātēm digitālajā kartē. Tāpat ir iespēja iesūtīt bildes, informāciju par apbedījumiem bez pieminekļiem un citu svarīgu informāciju par piederīgajiem.

Kapsētu datu digitalizācijas projekts tika iesniegts atklātā projektu konkursā un realizēts ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu. Projekta rezultāti ir pieejami bez maksas interneta vietnē "cemety.lv", kur pieejami dati par apbedītajiem Dagdas, Andrupenes un Andzeļu kapsētās.

Kapu digitalizēšanas pakalpojumu sniedza SIA "Cemety". Projekta kopējās izmaksas 9100 eiro, no kurām Eiropas Lauksaimniecības Fonda finansējums 8190 eiro jeb 90%, un Krāslavas novada pašvaldības līdzfinansējums 910 eiro jeb 10%.

Rektore: Jāmaina augstākās izglītības finansēšanas modelis

Nepieciešams mainīt augstākās izglītības finansēšanas modeli, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Biznesa augstskolas "Turība" rektore. asociētā profesore Zane Driņķe.

"Ir jāmaina augstākās izglītības finansēšanas modelis, kas jau ir novecoji...

Ostapenko šodien aizvadīs pārcelto Vimbldonas spēli

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā - pirmajā kārtā tiksies ar beļģieti Grētu Minnenu, kura kvalifikācijas izšķirošajā mačā pārspēja Latvijas otro raketi Darju Semeņistaju.

Spēle 17.kor...

Levits pieļauj izmaiņas valdībā

Valsts prezidents Egils Levits LTV raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva izmaiņas valdībā.

"Izmaiņas valdībā ir iespējamas. Domāju, ka arī premjers vēl īsti nezina, kāds būs rezultāts," sacīja Levits.

Levits norādīja, ka Latvijas politika ir tuvredzīga. "Šo...



Komentāri