lv
IXH19tepVhBNIwcO2AdFgtR195QExU5cuI0Bf6vr
1999106

LVRA: Viesmīlības nozarei aktīvā tūrisma sezona ir iesākusies cerīgi

LVRA: Viesmīlības nozarei aktīvā tūrisma sezona ir iesākusies cerīgi

Viesmīlības nozarei aktīvā tūrisma sezona ir iesākusies cerīgi, aģentūrai LETA pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nozari vēl joprojām uztrauc fakts, ka Latvija pēc ārvalstu ceļojošo tūristu skaita atgūstas vislēnāk, salīdzinot ar pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

"Protams, ka, iesākoties vasaras sezonai, būtisku pienesumu sniedza Pasaules čempionāts hokejā, uz kuru ieradās aptuveni 30 000 ārvalstu viesu, taču nākas atzīmēt, ka šis bija īstermiņa pasākums," piebilda Kalniņš.

LVRA vadītājs prognozē, ka šī vasaras sezona būs līdzīga kā iepriekšējā gadā ar iespējamu noslogojumu 70-80% apmērā galvaspilsētas viesnīcās.

"Taču lielākās rūpes rada kvalificēta darba spēka trūkums un pieaugošās izmaksas, kas skar visu viesmīlības nozari," uzsvēra valdes priekšsēdētājs.

Taujāts par Dziesmu un deju svētku ietekmi uz tūrisma nozari, Kalniņš skaidroja, ka svētki sniedz savu pienesumu Rīgas viesmīlības nozarei, kā jebkurš pasākums, kas notiek Rīgā, tomēr, viņaprāt, Dziesmu un deju svētki nenesīs būtisku pienesumu no ārvalstu viesiem.

"Ja vietējiem iedzīvotājiem ir sarežģīti tikt pie biļetēm uz pasākumu, tad ārzemniekiem tas ir vēl grūtāk," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka Dziesmu un deju svētku kontekstā pozitīvais pienesums nozarei drīzāk ir iekšzemes tūrisma tirgus sakustēšanās.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

FM: Situācijas uzlabošanās rūpniecībā tuvākajos mēnešos nav gaidāma

Latvijas apstrādes rūpniecībā strauja situācijas uzlabošanās tuvākajos mēnešos nav gaidāma, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Šā gada maijā apstrādes rūpniecības apjomi gada izteiksmē samazinājušies par 7,7%, liecina jaunākie Centrālās stat...

Tiks izstrādāta sistēma antimikrobiālo līdzekļu datu apkopošanai valstī

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izstrādās sistēmu, kas nodrošinās datu vākšanu par antimikrobiālo līdzekļu pārdošanas apjomu un lietošanu dzīvniekiem Latvijā, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) iesniegtais informatīvais ziņojums Ministru kabin...

Dziesmu svētku dalībnieki rindā uz pusdienām stāvējuši gandrīz divas stundas

Dziesmu un deju svētku rīkotāji sola risinājumu dalībnieku garajām pusdienu rindām Mežaparkā.

Otrdien Mežaparka estrādē, kur noticis svētku koncerta mēģinājums, dalībnieki pusdienu rindā pavadījuši stundu un 40 minūtes un pat ilgāk.

Dziesmu un deju svēt...



Komentāri