lv
Ngi132HTrzxLOjXGwXrxmtCN8stSHLBkJO6vbTEq
199518

2 receptes ar kāli un rāceni

2 receptes ar kāli un rāceni

Protams, visi zinām, ka lielākoties visaugstākā uzturvērtība un labums veselībai ir termiski neapstrādātiem produktiem, taču visu laiku jau nevaram būt svaigēdāji, vai ne? Tāpēc šoreiz piedāvājam divas interesantas kāļu un rāceņu receptes. Tiesa, lielākoties tie abi ir savstarpēji aizvietojami, radot vien niecīgas garšas izmaiņas.

Pildīts rācenis ar sēnēm un mērci

Sastāvdaļas: 4 vidēji lieli rāceņi, 300 g sēņu, 2 vidēji lieli sīpoli, 100 g sviesta, 60 g miltu, 1 ola, 100 g rīvmaizes, sāls un pipari, 75 g krējuma.

Pagatavošana: rāceņus nomizo un novāra vājā sālsūdenī, lai tie gandrīz mīksti, nolej ūdeni, nedaudz atstājot mērcītei, un atdzesē. Katram rācenim nogriež augšējo daļu kā cepurīti un izdobj vidu. Smalki sagrieztas sēnes apcep 50 g sviestā, pievienojot sagrieztu sīpolu, cieti vārītu saberztu olu un rīvmaizi. Kad masa gatava, to pilda izgrebtajā rācenī un uzliek atpakaļ nogriezto cepurīti. Pannā ar taukvielām un nedaudz ūdeni pildītos rāceņus nedaudz pasautē (apmēram 10 minūtes).

Mērces pagatavošana: 2 ēdamkarotes miltu apcep atlikušajā sviestā. Atšķaida ar rāceņu buljonu un krējumu. Mērci pārlej rāceņiem.

Veselīgs našķis – kāļu čipsi

Šie čipsi būs labs karotinoīdu, kālija avots. Piemēroti bērniem un pieaugušajiem, kas ietur speciālas diētas – diētas bez piena, kviešiem un glutēna, nedrīkst ēst riekstus un sēklas, kā arī veģetāriešiem un vegāniem.

Sastāvdaļas: 200 g kāļu (pēc mizošanas), jūras sāls, saulespuķu vai zemesriekstu eļļa, melnie pipari.

Pagatavošana: sagriež dārzeņus plānās šķēlītēs, lietojot dārzeņu mizošanai paredzēto nazi vai speciālu dārzeņu rīvi, noskalo un rūpīgi nosusina uz papīra dvieļa. Sakarsē eļļu lielā katlā (eļļas līmenim jābūt 5 cm no katla pamatnes). Kad eļļa ir pietiekami karsta, cep dārzeņus 3 vai 4 piegājienos. Kad tie kļuvuši zeltaini, izņem tos ar putu karoti un nosusina uz virtuves dvieļa. Uzkaisa nedaudz sāls un piparu, ļauj nožūt, un – gatavi kraukšķināšanai!

Ja gribas čipsus ar vēl mazāk kaloriju, kāļus griež nedaudz biezākus, pavisam nedaudz ieeļļo un cep 190 grādos cepeškrāsnī 30 minūtes no vienas puses, 20 minūtes – no otras puses. Tiesa, šie čipsi nebūs tik kraukšķīgi. Un, kā jau minēts, kāļus var aizvietot ar rāceņiem.

Labu apetīti!

Balvos izskanēs Operetes teātra koncertprogramma

Balvu Kultūras un atpūtas centrā sestdien, 19. novembrī plkst.19:00 izskanēs Operetes teātra teatralizētā koncertprogramma "Musique d'amour" [tukojums: "Mīlestības mūzika"], informē Operetes teātra pārstāve Elza Hlevicka.

Koncertā piedalīsies solisti: o...

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Grozas iestudējums "Mājoklis. Komentāri #1 izrāde"
Rīga, 16.nov., LETA. Dailes teātrī šodien plkst.18.30 pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Grozas iestudējums "Mājoklis. Komentāri #1 izrāde", aģentūru LETA informēja teātrī.

Rīga, 16.nov., LETA. Dailes teātrī šodien plkst.18.30 pirmizrādi pie...

Polija: Raķete, kas nonāvēja divus cilvēkus, bija ražota Krievijā
Polijas valdība naktī no otrdienas uz trešdienu nāca klajā ar paziņojumu, ka raķete, kas otrdien pēcpusdienā nokrita Polijas pierobežas ciemā un nogalināja divus cilvēkus, bija ražota Krievijā.


Komentāri