lv
OSUbDn7zA1yopOWQ5KbSXgJO1m3ikN3QEx2oS7OL
1991763

Rīgā atklās tehnoloģiju telpu bērniem un jauniešiem ar autismu

Rīgā atklās tehnoloģiju telpu bērniem un jauniešiem ar autismu

Autisms ir ar attīstību saistīti veselības traucējumi visa mūža garumā, kas ietekmē to, kā cilvēks sazinās un saprotas ar apkārtējiem. Pēc Latvijas Autisma apvienības speciālistu aplēsēm Latvijā dzīvo vairāki simti bērnu un jauniešu ar autismu vai autiskā spektra traucējumiem. Mērķtiecīgs sabiedrības atbalsts, palīdzot apgūt vairāk prasmju, var veicināt pilnīgu šo jauniešu potenciāla īstenošanu pieaugušo dzīvē, to būtiski uzlabojot, informēja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" kopā ar Latvijas Autisma apvienību pateicoties LMT atbalstam ir izveidojuši Tehnoloģiju pieredzes, zināšanu un koprades telpu (tehnoloģiju telpu) bērniem, jauniešiem un arī pieaugušajiem, kur viņi turpmāk bez maksas varēs apgūt dažādas IT un sadarbības prasmes atbilstoši savam spēju līmenim. Telpas apmeklētājiem būs iespējas darbojoties gan individuāli, gan grupās. Ar laiku šo telpu plānots veidot arī kā socializācijas un saskarsmes vietu, lai mazinātu šo cilvēku vientulību un izolētību, palīdzētu viņiem atrast domubiedrus un draugus.

Latvijas Autisma apvienība un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" kopā ar LMT trešdien, 5.jūlijā, plkst.10.00 aicina uz jaunizveidotās tehnoloģiju telpas atklāšanu Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 38, K-1 ("Apeirona" birojā).

Tehnoloģiju telpas atklāšanas viesiem būs iespēja iepazīties ar tās ideju, uzzināt vairāk par pieejamajām tehnoloģijām un ierīcēm, to izmantošanu un tālākajiem koncepcijas attīstības plāniem.

Pasažieru vilciens norīkos papildu vilcienus uz koncertiem Mežaparkā

AS "Pasažieru vilciens" Dziesmu un deju svētku nedēļā papildus norīkos vairākus papildu vilcienus uz koncertiem Mežaparka Lielajā estrādē, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Uzņēmumā skaidro, ka tie paredzēti gan nokļūšanai uz koncertiem 6.jū...

Intrum pārtrauc darbību Baltijā

Īstenojot stratēģisko lēmumu sašaurināt savu ģeogrāfisko klātbūtni, lai vienkāršotu un fokusētu savu darbību, Eiropas kredītu pārvaldības uzņēmums "Intrum" ir nolēmis pārtraukt darbību Baltijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šāds lēmums seko jau iepriek...

Arī jūnijs bija vēsturiski sauss Latvijā

Pēc rekordmaza nokrišņu daudzuma maijā Latvijā jūnijs kļuva par otro sausāko novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Valstī vidēji jūnijā bija 23,4 milimetri lietus jeb 33% no normas. Sausākā...



Komentāri