lv
Kfm3ZNLojMWBqdjUVaoLly5vhBWWOelRc0IRdC1D
1980325

JV pilnībā atbalsta ministres Čakšas mērķi nodrošināt kvalitatīvu izglītību

JV pilnībā atbalsta ministres Čakšas mērķi nodrošināt kvalitatīvu izglītību

"Jaunā vienotība" (JV) pilnībā atbalsta ministres Andas Čakšas (JV) galveno mērķi - nodrošināt kvalitatīvu izglītību mūsu bērniem, aģentūrai LETA sacīja "Jaunās vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics (JV).

Iesāktais kurss ir pareizs un tas ir jāturpina, uzsvēra Jurēvics.

Lielu un nepieciešamu pārmaiņu priekšā skaidrs, ka kādā brīdī būs gan neizpratne, gan neapmierinātība un pārmetumi. Tādēļ ministre aktīvi komunicē gan ar Latvijas pašvaldību savienību, gan ar nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā ar arodbiedrību.

"Mums nav svarīgi, lai šīs pārmaiņas būtu populāras īstermiņā, bet gan, lai ilgtermiņā tiktu sasniegts rezultāts, kas ir kvalitatīva izglītība visiem Latvijas bērniem," skaidroja Jurēvics. Gan vecāku organizācijas, gan eksperti un sabiedrības pārstāvji atzīstot, ka izglītībā ir nepieciešamas reformas, taču ir skaidrs, ka tas "ministrei ir ļoti grūts darbs, jo īstermiņā šīs reformas ir nepopulāras".

Atalgojuma jautājums ir svarīgs - pedagogi ir pelnījuši ne tikai cieņpilnu attieksmi, bet arī atbilstošu atalgojumu, pauda Jurēvics, piebilstot, ka gan budžetā, gan iepriekšējos budžetos ir piešķirti līdzekļi atalgojuma celšanai pedagogiem. Arī papildu vienošanās no budžeta piešķirt līdzekļus ir izpildītas, un deputāts ir pārliecināts, ka arī uz priekšu šādas vienošanās tiks pildītas, jo Saeima šo līdzekļu piešķiršanu līdz šim atbalstījusi diezgan lielā vienprātībā, sacīja deputāts.

Kā vēstīts, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) lēmusi prasīt izglītības un zinātnes ministres Čakšas demisiju, jo nav izpildīts arodbiedrības lūgums pieņemt grozījumus visos nepieciešamajos Ministru kabineta (MK) noteikumos par finansēšanas kārtību pedagogiem.

LIZDA padome jūnija sākumā pieprasīja līdz 30.jūnijam pieņemt grozījumus visos MK noteikumos par finansēšanas kārtību pirmsskolas, vispārējās pamata un vidējās, profesionālās, profesionālās ievirzes, interešu, kā arī speciālās izglītības pedagogiem.

Veltījums dzīvību atdevušajiem. Izdots dokumentu krājums par Latvijas Neatkarības karu
Atzīmējot Latvijas simtgadi, četros gados tapušas četras grāmatas par Latvijas valstij sarežģītu vēstures laiku – Neatkarības karu. Piektdien atvēršanas svētkus piedzīvoja jaunākais, ceturtais dokumentu krājums "Cīņa par brīvību. Latvijas Neatkarības k...
Latvija palīdzēs Lietuvai sargāt robežu NATO samita laikā
Lietuva ir lūgusi papildu atbalstu no Latvijas robežsargiem, policistiem, kā arī Valsts drošības dienesta sakarā ar gaidāmo NATO samitu Viļņā. Latvija atsauksies šim aicinājumam.
Šķēpmetēja Mūze ar savu sezonā labāko rezultātu iegūst 3. vietu Dimanta līgas posmā
Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze piektdien Lozannā Dimanta līgas posmā, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu, ieņēma trešo vietu, bet Patriks Gailums ierindojās astotajā pozīcijā.


Komentāri