lv
wulPgxyAJlMIvRYSujtGAYKu31aW0baupjVP8gbY
1978941

RTU 2027. gadā valsts tautsaimniecībā plāno ienest 1 000 000 000 eiro

RTU 2027. gadā valsts tautsaimniecībā plāno ienest 1 000 000 000 eiro

Izglītība Latvijā ir viena no ienesīgajām eksporta nozarēm.

RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā bija jau septītais Lielais izlaidums, kura laikā diplomus saņema vairāk nekā 1400 bakalaura, maģistra un doktora grāda ieguvēju.

Absolventi kopā ar mācībspēkiem, ģimenēm, draugiem un atbalstītājiem svinēja svētkus, baudot grupu «Carnival Youth», «Sudden Lights», «Citi zēni», «Daba San» un RTU kolektīvu muzikālos priekšnesumus. Ikviens, kurš jūtas piederīgs RTU saimei, bija gaidīts viesis Lielajā izlaidumā.

RTU ieguldījums Latvijas tautsaimniecībā 2022. gadā bija 874 milj. EUR, mērķis 2025 gadā - 950 milj. EUR, 2027 gadā - 1 mljrd. EUR.

Latvijas vecākās augstskolas attīstības stratēģija paredz: "Veikt augstākās izglītības institūciju vai zinātnisko institūtu strukturālās pārmaiņas, lai veicinātu izcilību un augstākās izglītības un zinātnes kvalitātes un resursu ieguldījumu efektivitāti un starptautisko konkurētspēju".

Šim nolūkam Rīgas Tehniskajai universitātei tiks pievienots: 2022-23 gg. - Latvijas Jūras akadēmija un Liepājas Jūrniecības
koledža; 2024-25 gg. - Liepājas Universitāte un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija.

Pēc RTA un LiepU pievienošanas, RTU kopā tiks apgūtas 185 mācību programmas.

Konsolidācijas plāns sadalīts trīs grupās: Humanitārās zinātnes; Sociālās zinātnes; Inženierzinātnes.

RTU pasniedzamo programmu vidū būs vairākas nacionālās drošības tēmas: Robežu drošība (t.sk. ietverot digitālos risinājumus, komunikāciju ar sabiedrību un medijpratība); Mākslīgā intelekta rīki un to ieviešana vai izstrāde robežu drošībā.

Voldemārs BURKEVICS

Porziņģis ar Celtics vienosies par līguma pagarināšanu

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" vienosies par līguma pagarināšanu, vēsta TNT un "Bleacher Report" žurnālists Krists Heiness.

Līgums tiks pagarināts uz divām sezonām par aptu...

Bīstami! Lūk, ciak Latvijā lieto mobilo tālruni auto vadīšanas laikā

Lielākā daļa jeb 76% Latvijas iedzīvotāju lieto mobilo tālruni auto vadīšanas laikā, aģentūru LETA informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Pērn uz šo pašu jautājumu aps...

Zemu nodokļu vai beznodokļu valstu sarakstā iekļauta Krievija

No šodienas stājas spēkā jaunais "Zemu nodokļu vai beznodokļu valstu un teritoriju sarakstu", kurš papildināts ar Britu Virdžīnu salām, Kostariku, Māršala salām un Krieviju.

Apstiprinātais saraksts stāsies spēkā sestdien, tāpēc Finanšu ministrija (FM) a...



Komentāri