lv
ENmC2Ep0cYUkELN2WZvdboN4ybKxoR8m3FTKzdh9
1973910

Dziesmu svētku kopkoris dziedās Ukrainas himnu

Dziesmu svētku kopkoris dziedās Ukrainas himnu

Latvijas Diplomātiskais koris XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku gājienā 2.jūlijā nesīs Latvijas un Ukrainas valstu karogus, simbolizējot Latvijas atbalstu Ukrainai cīņā pret agresorvalsti Krieviju, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Koris ir gandarīts, ka Dziesmu un Deju svētku rīkotāji ir atsaukušies aicinājumam nodziedāt Ukrainas himnu lielkoncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš", tādējādi apliecinot solidaritāti ukraiņu tautai, kura cīnās pret Krieviju, kas pastrādā arvien jaunus kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci.

Latvijas Diplomātiskais koris arī iepriekš ir piedalījies Ukrainas atbalsta un labdarības koncertos un, kā uzsver diriģente Katrīna Jēkabsone, koris turpinās atbalstīt ukraiņus līdz uzvarai, jo Ukrainas cīņa ir arī mūsu cīņa.

"Esam patiesi gandarīti, ka Dziesmu svētku kopkoris dziedās Ukrainas himnu. Tā būs vēl nebijusi spēcīga morālā atbalsta akcija Ukrainai un tiks uz visiem laikiem ierakstīta Dziesmu un Deju svētku pastāvēšanas vēsturē," atzīmē Jēkabsone.

Latvijas Diplomātiskais koris ir dibināts 2016.gada 26.janvārī, Latvijas valsts starptautiskās atzīšanas "de iure" 95.gadadienā jeb tā dēvētajā Diplomātu dienā. Korī dzied Latvijas diplomāti, ĀM darbinieki, viņu ģimenes locekļi un draugi, kā arī ārvalstu vēstniecību diplomāti.

Koristi svētku gājienā dosies dažādos tautastērpos, simboliski pārstāvot kultūrvēsturiski daudzveidīgos Latvijas novadus, savukārt ārvalstu diplomāti būs ģērbušies savu valstu nacionālajos tērpos.

Pirmajā iesaukumā Valsts aizsardzības dienestu brīvprātīgi uzsāks 254 karavīri
Sestdien, 1. jūlijā, dienestu uzsāks Valsts aizsardzības dienesta (VAD) pirmā iesaukuma karavīri – kopumā 254 Latvijas pilsoņi, no kuriem četri ir ārvalstīs dzīvojošie, informēja Aizsardzības ministrijā.
Ķirsis nosaucis Progresīvo uzvedību pēdējā laikā par bērnišķīgu

Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) vēl saskata iespējas Rīgas domi paglābt no ārkārtas vēlēšanām.

Politiķis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka vēl pirms vairākiem mēnešiem Rīgas domē izskanējis, ka kolēģi no "Progresīvaji...

Ministrs: Ar būvniekiem vēl jārunā, vai iespējams paātrināt robežas izbūvi

Ar būvniekiem vēl jārunā, vai un kā iespējams paātrināt Latvijas austrumu robežas izbūvi, šorīt TV3 izteicās iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Politiķis atzina, ka Latvijas ārējās robežas kontekstā galvenais ir jautājums, kā varam intensificēt ro...



Komentāri