lv
cccsVypeS7i16eleflHeNQcrhiYrEaC3sRZyeB0K
1973052

Mičerevskis: Nākamais Rīgas mērs Šlesers ar vicemēru Rosļikovu būs ļoti priecīgi

Mičerevskis: Nākamais Rīgas mērs Šlesers ar vicemēru Rosļikovu būs ļoti priecīgi

Māris Mičerevskis, Rīgas domes deputāts, "Kods Rīgai"

Par situāciju Rīgas Domē. Man personīgi ļoti patīk visi politiķi. Tāpēc nekādus pārmetumus tajā, kurš ir korumpants, neizteikšu. Tikai gribu izstāstīt situāciju un uzdot dažus jautājumus.

Tātad situācijas saasinājums radās no tā ka izpilddirektors Lange saņēma anonīmu vēstuli (par kuru baumo, ka tā nākusi no ieinteresētām pusēm), kurā Satiksmes departamenta pienākumu izpildītājs Vaivods (turpmāk tekstā P.I.) ir korumpants un izsaimniekojis 7 miljonus, un vispar ir blēdis.

Lange uzreiz Vaivodu atstādina, par to neinformējot par satiksmi atbildīgo Ķirsi, un tagad izmeklēs, vai Vaivods ir blēdis vai ne, balstoties uz anonīmo ziņojumu. Ķirsi aizvaino tas ka viņš nevalda pār satiksmi, un viņš ierosina izveidot komisiju, kur ir Domes ierēdņi un Delna, lai tie skatās, vai tad Vaivods ir blēdis vai nav.

Progresīvie uzreiz apvaino Ķirsi korupcijas piesegšanā, paziņo, ka blēdis ir Ķirsis un vēl vairāk Olafs Pulks, ka komisija ir laika vilcināšana un viņi ir Dāvids, bet Ķirsis un korumpanti ir Goliāts.

Šeit rodas daži jautājumi. Kāpēc izpilddirektors Lange, kurš desmit gadus strādājis valsts ceļos, tiešā būvniecības karteļu tuvumā, ir kopā ar anonīmu ziņojumu tik drošs un neitrāls korupcijas izvērtētājs?

Otrs jautājums - ja mēs pieņemtu, ka Ķirsis ar Olafu un P.I. ir blēži un katrs ir aizstiepuši pa 7 miljoniem, kāpēc vajag sarīkot klaunādi un maksimāli ātri dabūt, ka tas P.I. ir prom, vietā ir cits, draudzīgāks P.I. un visa RD ir paralizēta? Varētu taču mierīgi pagaidīt lai KNAB izmeklē ar Delnu un tad tiem iespējamajiem izzadzējiem piestādīt pilnu rēķinu un ielikt aiz restēm.

Trešais tāds ļoti ezotērisks jautājums - bet vai gadījumā nav gadījies tā, ka notiek būvniecības karteļa pārdale un atsevišķi apsviedīgi cilvēki ir uzrīdījuši labticīgus Progresīvos virsū Ķirsim un Progresīvie vienkārši grib palīdzēt ātri P.I. nomainīt pret citu P.I., kurš palīdz sakārtot jautājumus pēc viena no karteļa dalībnieka nāves ar visiem līgumiņiem, un tur nākotnē vēl 200 miljoni, un vispār viss skaisti.

Un vai nav gadījumā noticis tā, ka Progresīvie ar putām uz lūpām aizstāv vienu no slavenākajiem oligarhiem, kāds Latvijā vispār ir bijis? Uz šiem jautājumiem es nevēlos pats atbildēt, jo, kā jau teicu, es ļoti uzticos visiem Latvijas politiķiem un nekad neesmu šaubījies par politikā iesaistīto cilvēka goda prātu. Tāpēc aicinu šos jautājumus par to, kuri ir blēži un kuri nav, izvērtēt KNAB, neatkarīgām komisijām un visiem citiem, kas paši nesēž Rīgas Domē vienā koalīcijā.

Un aicinu arī nesaukt vienam otru par zagli un kretīnu, jo var izrādīties, ka abām pusēm ir taisnība un par to beigās nākamais Rīgas mērs Šlesers ar vicemēru Rosļikovu būs ļoti priecīgi.

IZM veiks aprēķinus, lai izlīdzinātu pedagogu atalgojumu no nākamā gada

Izglītības uz zinātnes ministrija (IZM) ir ķērusies pie aprēķinu veikšanas, lai no 2024.gada 1.janvāra izlīdzinātu pirmsskolas pedagogu atalgojuma likmi ar pārējo izglītības posmu pedagogu darba algas likmēm.

Pirmsskolas pedagogu atalgojuma likmes izlīd...

Rīgā sākas Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki

Rīgā no šodienas līdz 9.jūlijam norisināsies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Rīgas Latviešu biedrības namā šodien plkst.14 notiks Dziesmu un deju svētku karogu cildināšana, Dz...

Turpinās iztiesāt bijušā maksātnespējas administratora Sprūda krimināllietu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien turpinās skatīt bijušā maksātnespējas administratora Māra Sprūda krimināllietu.

Saskaņā ar apsūdzību Sprūdam uzņēmumu "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos tiek inkriminēta aptuveni ...



Komentāri